Μέση Ανατολή: Η Τεχεράνη υπό πολιορκία από ΗΠΑ και Ισραήλ - Σε επιφυλακή η Κύπρος
Στην Κύπρο μαζεύονται Ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα, οι οποίες συνδράμουν στην αντιαεροπορική άμυνα του νησιού
Για ένα ακόμη 24ωρο, Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν το σφυροκόπημα του Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά κυρίως με χτυπήματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε χώρες του Κόλπου, σε έναν πόλεμο που έφτασε στην 6η μέρα του και εξακολουθεί να εμπλέκει όλο και περισσότερες χώρες με απρόβλεπτες εξελίξεις και χρονοδιάγραμμα.
Στην Κύπρο μαζεύονται Ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα, οι οποίες συνδράμουν στην αντιαεροπορική άμυνα του νησιού.
Να σημειωθεί παράλληλα, ότι ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι λίγο πριν τις 10:00 π.μ., ενώ μήνυμα ανέφερε ότι υπήρχε απειλή ασφάλειας και προέτρεπε τους πολίτες της περιοχής να ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες.
Σε συνέχεια της προχθεσινής πρώτης δοκιμής αποστολής γραπτού μηνύματος (SMS) με οδηγίες αυτοπροστασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι σήμερα, 6 Μαρτίου 2026, θα πραγματοποιηθεί νέα δοκιμή αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες ανά Επαρχία.
Επιπρόσθετα, το ΥΠΑΝ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ενημέρωσε ότι, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν κλειστά τη Δεύτερα, 09 Μαρτίου 2026, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Ακρωτηρίου, καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου. Το πιο πάνω μέτρο ισχύει τόσο για τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες όσο και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων αυτών.
Σε διεθνές επίπεδο, συνεχείς είναι οι εκρήξεις που καταγράφονται στο Ιράν, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει συνεχείς επιθέσεις.
Μάλιστα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, Εγιάλ Ζαμίρ, υποστήριξε ότι ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου.
Προ ωρών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω δηλώσεων που έκανε στο Reuters, επανέλαβε ξανά ότι η Αμερική πρέπει να συμμετάσχει στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν και χαρακτήρισε «θαυμάσια» την προοπτική των Κούρδων του Ιράν να επιτεθούν στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Την ίδια ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από την εξόντωσης του Αλί Χαμενεΐ από την Ισραηλινές δυνάμεις, ο οποίος βρισκόταν σε υπόγειο καταφύγιο.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο SigmaLive