Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Λυκούργος Κάππας

ΑΠΕΒΙΩΣΕ χθες ο Λυκούργος Κάππας, πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, πρώην Δήμαρχος Λευκονοίκου, πρώην Διευθυντής και Επιθεωρητής Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης. Ο Λυκούργος Κάππας γεννήθηκε στο Λευκόνοικο το 1928. Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Λευκονοίκου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον.
Υπηρέτησε ως καθηγητής σε διάφορα εκπαιδευτήρια και ως γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου. Υπηρέτησε ακόμα ως Δήμαρχος για δύο συνεχόμενες θητείες και το 1998 διορίστηκε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.
Ο Λυκούργος Κάππας διακρινόταν για τη φιλοπατρία του, το υψηλό ήθος και τον αδαμάντινό του χαρακτήρα, και έχαιρε καθολικής εκτίμησης για τη μεγάλη προσφορά του στην πατρίδα, την παιδεία και την κυπριακή κοινωνία.
Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Λυκούργου Κάππα και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του και προς τα τρία παιδιά του.
Αντιπροσωπία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, υπό τον Πρόεδρο του Κινήματος Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου θα παρευρεθεί στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη στις 3.00 το απόγευμα, από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς.