Τελευταίες πινελιές πριν από την κάλπη

Νικολαΐδη στη Λεμεσό και Φαίδωνος στην Πάφο υποστηρίζουν οι Οικολόγοι
Γιωρκάτζη στη Λευκωσία, Νικολαΐδη στη Λεμεσό και Νεοκλέους στην Κερύνεια ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το Κίνημα «Αλληλεγγύη»

Κόμματα και υποψήφιοι βάζουν σήμερα τις τελευταίες... πινελιές πριν από τις κάλπες της Κυριακής, που θα αναδείξουν τους νέους δημοτικούς και κοινοτικούς άρχοντες.
Αλληλεγγύη και Οικολόγοι ανακοίνωσαν χθες τις τελικές επιλογές τους στους εναπομείναντες να εκφράσουν υποστήριξη Δήμους, ενώ οι υποψήφιοι αποδύθηκαν στην ύστατη επικοινωνιακή τους προσπάθεια, προκειμένου να εφελκύσουν την ψήφο των δημοτών.
Το Κίνημα Αλληλεγγύη, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών, έχει εισηγηθεί προς τα κατά τόπους μέλη του τη στήριξη υποψηφίων Δημάρχων στους κάτωθι Δήμους:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Δήμος Λευκωσίας: Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμος Στροβόλου: Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμος Αγλαντζιάς: Έφη Ξάνθου, Δήμος Αγίου Δομετίου: Κώστας Πέτρου, Δήμος Έγκωμης: Ζαχαρίας Κυριάκου, Δήμος Κυθρέας: Ανδρέας Αριστείδου, Δήμος Μόρφου: Χαράλαμπος Πίττας, Δήμος Ιδαλίου: Νίκος Νικολάου.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
Δήμος Κερύνειας: Γρηγόρης Νεοκλέους, Δήμος Λαπήθου: Νεοπτόλεμος Κότσαπας.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Δήμος Αγίας Νάπας: Γιάννης Καρούσος, Δήμος Λύσης: Ανδρέας Καουρής, Δήμος Σωτήρας: Γεώργιος Τάκκας, Δήμος Λευκονοίκου: Πιερής Γυψιώτης.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Δήμος Αραδίππου: Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμος Δρομολαξιάς - Μενεού: Χριστόφορος Κουμπάρος, Δήμος Λειβαδιών: Μάριος Αρμένης.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
Δήμος Λεμεσού: Νίκος Νικολαΐδης, Δήμος Γερμασόγειας: Μάριος Οράτης, Δήμος Αγίου Αθανασίου: Γιαννάκης Ιωάννου, Δήμος Ύψωνα: Άριστος Αριστείδου Παλούζας, Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Χρήστος Νεοκλέους, Δήμος Μέσα Γειτονιάς: Δώρος Αντωνίου.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ
Δήμος Γεροσκήπου: Μιχάλης Παυλίδης, Δήμος Πέγειας: Παντελής Χάρπας.
Σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους, το Κίνημα Αλληλεγγύη εισηγείται στα μέλη του να επιλέξουν Δημάρχους κατά συνείδηση.
Υποψήφιοι Οικολόγων
Από την πλευρά του, το Κίνημα Οικολόγων-Συμμαχία Πολιτών ανακοίνωσε τους υποστηριζόμενους υποψήφιους δημάρχους σε 23 Δήμους.
Συγκεκριμένα, οι Οικολόγοι κατέρχονται με τους ακόλουθους υποψηφίους:
Δήμος Αγλαντζιάς: Έφη Ξάνθου, Δήμος Αθηένου: Χρίστος Ιωσηφίδης.
Επίσης, υποστηρίζουν τους ακόλουθους δημάρχους:
Στην επαρχία Λευκωσίας: Δήμος Αγίου Δομετίου: Γιώργος Θεοφίλου, Δήμος Γερίου: Λάζαρος Λαζάρου, Δήμος Ιδαλίου: Λεόντιος Καλλένος, Δήμος Λακατάμιας: Γιαννάκης Πιερίδης, Δήμος Λατσιών: Κυριάκος Παρπούνας, Δήμος Στροβόλου: Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμος Κυθρέας: Ανδρέας Αριστείδου.
Στην επαρχία Λεμεσού: Δήμος Λεμεσού: Νίκος Νικολαΐδης, Δήμος Αγίου Αθανασίου: Γιαννάκης Ιωάννου, Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Χρίστος Νεοκλέους
Δήμος Ύψωνα: Σωτήρης Στυλιανού.
Στην Επαρχία Λάρνακας: Δήμος Λάρνακας: Λούης Δημητρίου, Δήμος Αραδίππου: Δημήτρης Ξιούρουππας.
Στην Επαρχία Πάφου: Δήμος Πάφου: Φαίδωνας Φαίδωνος, Δήμος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, Δήμος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης
Στην Επαρχία Αμμοχώστου: Δήμος Ακανθού: Ελένη Χ" Μιχαήλ, Δήμος Λευκόνοικου: Πιερή Γυψιώτης, Δήμος Λύσης: Αντρέα Καουρής.
Στην Επαρχία Κερύνειας: Δήμος Κερύνειας: Οδυσσέας Πατσαλίδης, Δήμος Λαπήθου: Θεόδωρος Αχιλλέως.
Ν. Νικολαΐδης: Πιο κοντά στα σωματεία ο Δήμος
Είναι απαράδεκτο η αθλητομάνα Λεμεσός να στέλνει τις ομάδες της σε άλλη πόλη για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, με αφορμή συνάντηση που είχε με τους ΓΔ του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στενότερης συνεργασία του Δήμου με τα σωματεία της πόλης.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, λόγω της μεγάλης έλλειψης υποδομών και χώρων άθλησης και προπόνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ακαδημίες σε όλα τα αθλήματα.


Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της επιβολής δημοτικού φόρου στις αθλητικές εκδηλώσεις και οι προσπάθειες που γίνονται για την ανέγερση νέου γηπέδου από τις ομάδες της Λεμεσού, με τον κ. Νικολαΐδη να τονίζει πως ο Δήμος Λεμεσού πρέπει να είναι συνεργάτης με σωματεία της πόλης που ασκούν στην ουσία μια κοινωνική πολιτική.
Χρειάζεται, συνέχισε, να εξετάσουμε σφαιρικά το πρόβλημα της εξεύρεσης χώρων, ώστε να ενισχύσουμε εμπράκτως τα σωματεία της Λεμεσού, αλλά και να υπάρξει στενότερη συνεργασία για θέματα αντιμετώπισης της βίας, του ρατσισμού και της νεανικής παραβατικότητας με συντονισμένες δράσεις.
Το γήπεδο
Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα του νέου γηπέδου της Λεμεσού, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο Δήμος Λεμεσού μαζί με τα σωματεία πρέπει να θέσουν το ζήτημα ως θέμα πρώτης προτεραιότητας και να συμβάλουν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη απεμπλοκή του από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
«Είναι απαράδεκτο η αθλητομάνα Λεμεσός να στέλνει τις ομάδες της σε άλλη πόλη για τις διεθνείς υποχρεώσεις», συμπλήρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού.
Α. Χρυσόμηλος: Σεβασμός της δημοκρατίας στην πράξη
Τον κάθε Παφίτη και την κάθε Παφίτισσα να κάνουν την Κυριακή τη δική τους επιλογή κάλεσε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Πάφου, Άκης Χρυσόμηλος, στο τελικό του μήνυμα.
Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Χρυσόμηλος αναφέρει πως η Πάφος είναι Δήμος των Δημοτών, σημειώνοντας πως με αυτήν τη σκέψη αποφάσισε να διεκδικήσει τη Δημαρχία της Πάφου.
Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν, ανέφερε ο κ. Χρυσόμηλος, οι Δημότες της Πάφου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις του και να αξιολογήσουν τις θέσεις του.
Πάνω από όλα, όμως, συνέχισε, είχαν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις του, να κρίνουν την αξιοπιστία του, να συγκρίνουν τη σοβαρότητά του, να κρίνουν την υπευθυνότητά του και να συγκρίνουν τη δυνατότητά του να δώσει στην πόλη μια νέα ελπίδα για το αύριο.
Προκλήσεις και προβλήματα
Η Πάφος, είπε ο κ. Χρυσόμηλος, βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα.
Για να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις και να δώσουμε λύση στα προβλήματα αυτά, χρειάζεται Δήμαρχος που να σέβεται τη Δημοκρατία στην πράξη, που να συνθέτει και να αξιοποιεί ιδέες και πρόσωπα, όπως είπε.
Χρειάζεται Δήμαρχος, υπογράμμισε, που να στηρίζει στην πράξη τους νέους, τους ανέργους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους ηλικιωμένους, τους ομογενείς και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και που να δίνει λόγο και ρόλο σε όλες και όλους στην προσπάθεια για εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου οράματος που θα μετατρέψει την Πάφο σε μια σύγχρονη και ευημερούσα ευρωπαϊκή πόλη.
Απευθυνόμενος στους δημότες, ο κ. Χρυσόμηλος ζήτησε την ψήφο τους, αναφέροντας πως, αν αγαπούν την πόλη τους, δεν μπορούν να φυγομαχούν, να φυγοπονούν και να αδιαφορούν.
Επισήμανε, ακόμη, πως, σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Πάφος χρειάζεται ενότητα, συλλογικότητα και σκληρή δουλειά, ηγεσία με όραμα ευθύνης και ικανότητα σύνθεσης, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, εμπειρία και συνεχή διεκδίκηση, αλλά και μια νέα αρχή.
«Εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους και ζητώ να συμπορευθούμε μαζί, για να φέρουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και για να γίνει η Πάφος, Δήμος των Δημοτών», κατέληξε ο κ. Χρυσόμηλος.
Στήριξη στον Ν. Παπαλαζάρου από κόμματα
Στη σημασία ανάδειξης στη δημαρχία Γερίου ενός «έντιμου, φιλότιμου, με ήθος και όραμα ανθρώπου», όπως ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου, αναφέρθηκαν με τις παρεμβάσεις τους στην προεκλογική συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψηφίου, ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.
Χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει ότι σε μια μαζική συγκέντρωση το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, οι κάτοικοι Γερίου έστειλαν το μήνυμα της αλλαγής και της νέας αρχής.
«Και οι τέσσερεις πολιτικοί ηγέτες εξήραν στους χαιρετισμούς τους την εργατικότητα και τη συλλογικότητα που διακρίνει τον Νεόφυτο Παπαλαζάρου, στοιχεία απαραίτητα για να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά, ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκαν στην ιστορία της οικογένειας Παπαλαζάρου. Ένα όνομα που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας, όπως είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αναφορές και των κυρίων Παπαδόπουλου, Ευσταθίου και Λιλλήκα», προστίθεται.
Ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου εξέφρασε χαρά, τιμή και συγκίνηση για την ευρύτερη στήριξη της οποίας τυγχάνει η υποψηφιότητά του.
Το όραμά του για τα Λατσιά παρουσίασε ο Χρ. Πιτταράς
To όραμά του για τα Λατσιά ανέλυσε σε πανηγυρική προεκλογική συγκέντρωση ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Χρίστος Πιτταράς.
Ανακοίνωση του υποψηφίου αναφέρει ότι κόμμα του είναι τα Λατσιά και γι’ αυτό θα εργαστεί με αποφασιστικότητα.
Στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, βουλευτών και υποστηρικτών του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προγράμματός του, οι οποίες είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο Παλλουρόκαμπος, η αξιοποίηση του Φαραγγιού της Κακκαρίστρας, η ανάπλαση του παλαιού πυρήνα, η ανάπλαση της πλατείας Ειρήνης, η δημιουργία της Β ́ φάσης του Γραμμικού Πάρκου «Άγιος Γεώργιος», η δημιουργία Γραμμικού Πάρκου στον Συνοικισμό Αποστόλου Λουκά και η ανακαίνιση των προσφυγικών οικισμών.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πιτταράς διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι προτίθεται να δώσει έμφαση στην αποτελεσματική επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, περαιτέρω αναβάθμιση της καθαριότητας, βελτίωση του οδικού δικτύου και εμπλουτισμό του υφιστάμενου πάρκου, για να αποτελέσει στολίδι στην ευρύτερη περιοχή.
ΑΚΕΛ: Τηλέφωνα επικοινωνίας Εκλογικού Επιτελείου
Το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις ανακοινώνει τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να απευθύνονται για οποιεσδήποτε πληροφορίες, που αφορούν την εκλογική διαδικασία.
Τα τηλέφωνα είναι: Κεντρικά: 22761121, Επαρχιακή Λευκωσίας: 22762868, Επαρχιακή Λεμεσού: 25370404, Επαρχιακή Λάρνακας: 24652821, Επαρχιακή Αμμοχώστου: 24653758, Επαρχιακή Πάφου: 26932204.