Αναλύσεις

«Έφυγε» ο Σάββας Παρτάκκης του ΑΠΟΕΛ

Υπεστάλη μία από τις μεγαλύτερες σημαίες του ΑΠΟΕΛ. Κύριος στη ζωή, κύριος στα γήπεδα, ο αρχηγός Σάββας Παρτάκκης. Ο αξέχαστος Σάββας γεννήθηκε στην Ομορφίτα το 1936. Φοίτησε στο Δημοτικό Ομορφίτας και μετά αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Σαμουήλ.


Έκανε τα πρώτα του βήματα σαν ποδοσφαιριστής στη Σχολή, και από το 1950 ο κ. Ανθούλης τον έγραψε στον ΑΠΟΕΛ, όπου έπαιξε για 4 χρόνια στη Β’ ομάδα και από το 1954 οι αείμνηστοι προπονητές του ΑΠΟΕΛ, Ούγγρος Τζιόζεφ Κιούνσλερ και Πάμπος Αβραμίδης, τον προώθησαν στην πρώτη ομάδα, όπου νεαρός τότε μόλις 18 χρονών σαν χαφ μαζί με τον Ταλιάνο αναχαίτισαν τους φοβερούς κανονιέρηδες της τότε αήττητης Τσεντίκαγια. Ο μακαριστός το 1959 παντρεύτηκε την ωραιοτάτη και χαριεστάτη Γιαννούλα, το γένος Ιωαννίδη, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Τασούλα και μια εγγονή, τη Σαββιάννα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αείμνηστος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν κατά της ανταρσίας των Τούρκων στις διακοινοτικές ταραχές του 1963. Ήταν ο σημαιοφόρος στις παρελάσεις των εθνικών μας εορτών μαζί με τον Λέλλο Γεωργιάδη και τον υποφαινόμενο. Ο αλησμόνητος αξιώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα στη διάρκεια της καριέρας του 1954-1968 και δύο συμμετοχές στην Ευρώπη, όταν απέκλεισε ο ΑΠΟΕΛ την Γκόεβικ Νορβηγίας 1-0 στο ΓΣΠ και 6-1 στο Όσλο.


Προπονητής επίσης στον ΑΠΟΕΛ -πήρε ένα κύπελλο- στον Ορφέα και στον Κεραυνό. Ο αείμνηστος ήτο μετριόφρων, καλοκάγαθος, καλός χριστιανός, ευπατρίδης, που με το μειλίχιο ύφος και το χαμόγελό του σκλάβωνε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, ακόμη και τους αντιπάλους του. Σεβαστός και αγαπητός στην πολυαγαπημένη του γυναίκα, τη λατρευτή του κόρη, την εγγονή του, τους συμποδοσφαιριστές του, στα μέλη και φίλους του ΑΠΟΕΛ, που ήταν η δεύτερη θρησκεία του.
Αγαπημένε μας Σάββα, ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε. «Ήρθες κύριος στη ζωή και έφυγες κύριος»! Οι επερχόμενες γενεές του ΑΠΟΕΛ θα σε θυμούνται ως μιαν από τις πιο μεγάλες σημαίες του ΑΠΟΕΛ. Έπαιξες για την τιμημένη φανέλα, δίδαξες το fair play! Να είναι αιωνία η μνήμη σου ανά τους αιώνες! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ωραίας Λευκωσίας που σε σκέπασε.
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γ. ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ