Ειδήσεις

Καταζητείται το Αλεξούι… ξανά

Η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι καταζητεί τρία πρόσωπα και συγκεκριμένα τους:
1) Αλέξη Μαυρομιχάλη, 36 ετών, από τη Λευκωσία, ύψους 1.80 μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με ξανθά κοντά μαλλιά και πράσινα μάτια.
2) Χρίστο Δημητρίου, 38 ετών, από τη Λευκωσία, ύψους 1.70μ., ισχυρής σωματικής διάπλασης, με καστανόξανθα κοντά μαλλιά και πράσινα μάτια.
3) Αντρέα Αγαθαγγέλου, 38 ετών, από τη Λευκωσία, ύψους 1.75μ., μέτριας σωματικής διάπλασης, με μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Οι πιο πάνω, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αστυνομία, καταζητούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Επίσης, όπως αναφέρεται, διερευνώνται εναντίον τους τα αδικήματα της απειλής βιαιοπραγίας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, λειτουργίας ιδιωτικού γραφείου παροχής υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια, άσκησης του επαγγέλματος του φρουρού ασφαλείας χωρίς την άδεια του Αρχηγού Αστυνομίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα φερόμενα αδικήματα διαπράχθηκαν στη Λευκωσία μεταξύ των ημερομηνιών 8 Σεπτεμβρίου 2014 - 21 Νοεμβρίου 2014.
«Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, που ήταν καταζητούμενος για μεγάλη χρονική περίοδο, επέστρεψε οικειοθελώς στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο και συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας του Ανδρέα Γρηγορίου στις 25 Δεκεμβρίου του 2009.
Ωστόσο, τον Μάιο, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη, με το αιτιολογικό ότι ο μάρτυρας κατηγορίας Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας άλλαξε γνώμη και αρνήθηκε να καταθέσει. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο ανέστειλε τη δίκη μέχρι νεωτέρας, δηλαδή, να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αφέθη ελεύθερος.