Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Οι εισβολείς προχώρησαν
«OI EIΣΒΟΛΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ - Στην περιοχή Ιπποδρομίων με την ανοχή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 5 Οκτωβρίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Με δύο σειρές συρματοπλέγματα κατά μήκος της οδού Πριάμου στον Άγιο Δομέτιο, κοντά στον Ιππόδρομο, «παραχωρήθηκε» πρόσφατα στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής μια ολόκληρη ελληνική γειτονιά, αφού απαγορεύθηκε προηγουμένως στους ιδιοκτήτες των σπιτικών να πηγαίνουν σ’ αυτά, αναγκάζοντάς τους να ενοικιάσουν άλλα για να στεγασθούν. Μετά από 30 ολόκληρους μήνες, η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών πήρε, όπως ισχυρίζονται, διαταγή από τους Τούρκους να τοποθετήσει συρματοπλέγματα σ' όλο το μήκος της οδού Πριάμου, φέρνοντας έτσι τους Τούρκους πιο κοντά και αναγκάζοντας τους κατοίκους της γειτονιάς να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τους κήπους τους, αφήνοντάς τους έρμαια στην τουρκική βουλιμία.
Η Βουλγαρία χρωστά
Η Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) μεθοδεύει αγώνα για να πληρωθούν οι Κύπριοι εργάτες που δούλεψαν στη Βουλγαρία. Ο αγώνας αυτός θα περιλαμβάνει πικετοφορία μπροστά στο κτίριο της βουλγαρικής πρεσβείας στη Λευκωσία, απεργία πείνας και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο Γ. Λαδάς υποψήφιος του ΔΗΚΟ
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και δύο μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για υποβολή υποψηφιοτήτων, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε ψες να διεκδικήσει τις αναπληρωματικές εκλογές της 16ης Οκτωβρίου με τον κ. Γ. Λαδά, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Το όνομα του κ. Λαδά ήταν το πρώτο για το οποίο είχαν κυκλοφορήσει φήμες για υποψηφιότητα στις εκλογές. Το ΔΗΚΟ, όμως, δεν του έκαμε απ' την αρχή πρόταση, λόγω αντιδράσεων στους κόλπους του από ωρισμένους κύκλους. Ο κ. Λαδάς υπήρξε παλαιότερα μέλος του ΑΚΕΛ.
Αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ
Η διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος, που άρχισε με τη συζήτηση στη Βουλή για εκλογή Προέδρου του Σώματος και τη διαγραφή του βουλευτού Λάρνακος, κ. Χρ. Χριστοφίδη, συνεχίζεται. Με χθεσινή ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το κόμμα οι πιο κάτω έξη:
Νίκος Κλεάνθους (πρόεδρος επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λάρνακος και μέλος Κεντρικού Συμβουλίου του Κόμματος), Γ. Παναγιώτου (αντιπρόεδρος και μέλος Κεντρικού Συμβουλίου ), Φλώρης Μιλτιάδου (γραμματέας και μέλος Κεντρικού Συμβουλίου), Ντίνος Τζιαρρής (μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λάρνακος), Αντωνάκης Χατζηπαναγής (μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λάρνακος και μέλος Κεντρικού Συμβουλίου), Αλέξης Μιχαηλίδης (υπεύθυνος Νεολαίας Λάρνακος). Η απόφαση των έξη για αποχώρηση ελήφθη σε σύσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής και στελεχών του ΔΗΚΟ Λάρνακος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Σαν Χώλ», προχθές Δευτέρα.