Ειδήσεις

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε κι εγκατέλειψε 26χρονη

ΒΡΟΧΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
ΣΕ ΣΥΝΗΘΕΣ φαινόμενο για την Αστυνομία έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα η εγκατάλειψη ατόμων μετά από τροχαίες συγκρούσεις. Το βράδυ της Τετάρτης, ενώ 26χρονη γυναίκα διασταύρωνε την οδό Αγίου Γεωργίου στη Λεμεσό, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστο πρόσωπο.


Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο άγνωστων στοιχείων, το οποίο κινείτο στον πιο πάνω δρόμο, παρέσυρε και τραυμάτισε την 26χρονη και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή. Η 26χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κοπέλα φέρει μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός της.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το ατύχημα να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λεμεσού, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. Το γεγονός, πάντως, πως ασυνείδητοι οδηγοί παρασύρουν συμπολίτες μας και στη συνέχεια τούς εγκαταλείπουν ανησυχεί την Αστυνομία, η οποία, μη έχοντας άλλη επιλογή, ζητάει την βοήθεια του κοινού.
Εκατοντάδες καταγγελίες
Πάντως, ένεκα των αυξημένων τροχαίων συγκρούσεων και δη των θανατηφόρων, η Αστυνομία συνεχίζει τις συντονισμένες επιχειρήσεις της για πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων και έλεγχο τροχαίων παραβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 2 μ.μ. - 8 μ.μ. της Τετάρτης, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσυκλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) της Τροχαίας Αρχηγείου, εκστρατεία. Κατά τη διάρκειά της, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Λεμεσού, έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι μηχανοκινήτων οχημάτων και τα μέλη του Ε.Ο.ΜΟ προέβησαν σε 98 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:
*25 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας
*22 για υπερβολική ταχύτητα
*13 για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας, ΜΟΤ, άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφάλειας
*5 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
*33 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.
Εξάλλου, με σκοπό την πάταξη της νεανικής παραβατικότητας και την πρόληψη σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και διαρρήξεων στην περιοχή του συμπλέγματος Μονής, μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Μονής, Καλού Χωριού και Αγρού διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη της Αστυνομίας διεξήγαγαν στατικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία, σε 74 οχήματα και 90 πρόσωπα.
Επίσης έγιναν συνολικά 25 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:
*9 για παράβαση ορίου ταχύτητας
*7 για παράβαση σήματος τροχαίας
*4 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
*5 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.
613 καταγγελίες μέσα σε λίγες ώρες
Στοχευμένη εκστρατεία για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και για έλεγχο τροχαίων παραβάσεων έγινε και στην επαρχία Πάφου μεταξύ των ωρών 7 π.μ. - 7 μ.μ. της Τετάρτης, από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέγειας. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Πέγειας, Κόλπου των Κοραλλίων, παραλιακού δρόμου Κισσόνεργας και στον κύριο δρόμο Πέγειας - Αρόδων, έγιναν 41 έλεγχοι μηχανοκίνητων οχημάτων και προέκυψαν 17 τροχαίες καταγγελίες που αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα.


Ωστόσο, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας, 10-11/11/15, παγκύπρια έγιναν 613 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες οι 351 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα. Οι στοχευμένες εκστρατείες της Αστυνομίας συνεχίζονται παγκύπρια τόσο στο κύριο όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.