Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ

Συνέταιρος του Ρολάνδη ο σεΐχης
«Κατέχει το 30% των μετοχών της "Σέβεν Απ" - ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ - του Ρολάνδη ο σεΐχης Αλ Μοατζίλ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει:
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής» από διάφορες πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ρολάνδης συνεργάζεται σαν επιχειρηματίας με τον πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ, σεΐχη Αλ Μοατζίλ, που έχει καταστεί συνέταιρος του κ. Ρολάνδη τόσο στην εταιρεία «Σέβεν Απ» όσο και σε άλλη επιχείρηση εργοστασίου αρωμάτων στη Σιέρα Λεόνε.
Ο σεΐχης Αλ Μοατζίλ κατέχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το 30% περίπου των μετοχών της εταιρείας «Σέβεν Απ», ενώ ο κ. Φαίδρος Οικονομίδης κατέχει το 20%.
Στρατολογούν μαθητές
Σ' ευρεία εκστρατεία στρατολόγησης στελεχών προβαίνει το Δημοκρατικό Κόμμα, τους τελευταίους μήνες, ακόμα και μέσα στις τάξεις των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης και την Εθνική Φρουρά.
Σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να εξεύρουν ανθρώπους να εργαστούν για τον υποψήφιο της Κοινοπραξίας στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, δίνεται μεγάλη σημασία στο ποσοστό που θα πάρει.
Όργανα του Ντενκτάς
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εγκύρων κύκλων, η ενέργεια Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, να μεταβούν στο Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών για να διαμαρτυρηθούν για δήθεν κακομεταχείριση από τις Αρχές της Δημοκρατίας, δεν είναι άσχετη με τους συνεχείς ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ότι δεν τυγχάνουν καλής μεταχειρίσεως οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τους ίδιους κύκλους, η ενέργεια αυτή των Τουρκοκυπρίων έγινε σκόπιμα για να ενισχυθούν πρόσφατοι ισχυρισμοί του Ντενκτάς ότι, δήθεν, καταπιέζονται οι Τουρκοκύπριοι.
Οδοιπορικό της «Σ» στην Πιτσιλιά
Τελικά, ίσως και να 'χουν δίκιο αυτοί που βρίσκουν το φθινόπωρο μελαγχολική εποχή. Και τίποτε άλλο δεν μπορεί να εκφράσει πληρέστερα την πιθανή αυτή αλήθεια, από ένα οδοιπορικό σε ορεινά χωριά του Τροόδους, μια κρύα μουντή μέρα του Νιόβρη. Γιατί μια επίσκεψη σ’ αυτά τα χωριά τέτοια εποχή, σ’ αφήνει την πιο ολοκληρωμένη γεύση φθινοπώρου - όχι απλώς του φθινοπώρου της φύσης, με τα κιτρινισμένα φύλλα και τα ξερά κλαδιά των δέντρων, αλλά κυρίως του φθινοπώρου των ανθρώπων, με όλους αυτούς τους σκληροτράχηλους κατοίκους των βουνών, που παιδεύονται από το πρωί ώς το βράδυ μέσα στην ερημιά, να ημερέψουν την κακοτράχαλη γη τους, να την καλλιεργήσουν, να την φροντίσουν, για να τους αποδώσει τη σοδειά που είναι η ζήση τους και που βλέπουν τη ζωή τους να φθίνει, να φθίνει...