Ενέργεια

Το παιδομάζωμα των τζιχαντιστών

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΥΝΟΔΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ, ΜΑΧΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Η παρατεταμένη φτώχια, η έλλειψη ευκαιριών, η δυσκολία πρόσβασης σε εκπαίδευση και απασχόληση και η πλήρης αποτυχία του κράτους δικαίου, στα αίτια της στρατολόγησης νέων
Μαθαίνουν στα παιδιά να θάβονται ζωντανά για να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα αναστηθούν από τους νεκρούς, δήλωσε η Mia Bloom, καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας

Η τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, που κόστισε τη ζωή σε 129 αθώους πολίτες, άφησε εκατοντάδες τραυματίες και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, αποκάλυψε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο το αποτρόπαιο πρόσωπο του ισλαμικού φονταμενταλισμού, που απλώνει απειλητικά τα δίχτυά του πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο. Το γεγονός ότι μερικοί από τους τρομοκράτες της επίθεσης κατάφεραν να φτάσουν στη Γαλλία υπό τον μανδύα της μετανάστευσης, αποδεικνύει, δυστυχώς, αυτό που αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονταν εδώ και καιρό.


Ότι, δηλαδή, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα αποτελέσει τον Δούρειο Ίππο για όλα τα κράτη της Δύσης, αφού οι ακραίοι ουαχαμπίτες ισλαμιστές υλοποιούν πλέον το «πανδαιμόνιο» που οραματίζονταν πριν από μήνες στην Ευρώπη. Η πιο ανησυχητική διάσταση, όμως, του τέρατος που ονομάζεται ISIS έγκειται στη στρατολόγηση των παιδιών νεαρής ηλικίας, τα οποία η οργάνωση χρησιμοποιεί στη συνέχεια για εκτέλεση των αποστολών της.
Μαθήματα «ιερού πολέμου»
Οι δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία είναι γνωστές. Ωστόσο, η ομάδα κερδίζει έδαφος και αλλού στον κόσμο. Σε ένα πραγματικά ανατριχιαστικό ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ένας μακρυμάλλης τζιχαντιστής στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν εμφανίζεται να «διδάσκει» όλα τα παιδιά της περιοχής από την ηλικία των 3 ετών. Στο ντοκιμαντέρ, παραγωγής του PBS / Frontline και του Al Jazeera, του Αφγανιστάν, ο Βρετανός δημοσιογράφος Najibullah Quraishi υπογραμμίζει τις προσπάθειες εκ μέρους της ISIS να εμποτιστούν τα μικρά παιδιά με το θρησκευτικό μίσος του Ιερού Πολέμου (Jihad) εναντίον των απίστων. Στο συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζεται μια ομάδα μικρών αγοριών και κοριτσιών σε ένα δωμάτιο με τον τζιχαντιστή δάσκαλο να παραδίδει θεωρητικά μαθήματα αλλά και πρακτική εξάσκηση σε χρήση όπλων.
Στρατολόγηση παιδιών
Σε μια χώρα που για περισσότερα από 30 χρόνια βιώνει καθημερινά τον πόλεμο, τα παιδιά του Αφγανιστάν στρατολογούνται, τακτικά, σε ομάδες μαχητών από τους Ταλιμπάν και το δίκτυο Haqqani, με σκοπό τη μετατροπή τους σε μέλη πολιτοφυλακής, και σε τοπικές δυνάμεις αστυνομικών. Εντούτοις, με την αυξανόμενη πλέον παρουσία του ISIS στο Αφγανιστάν, έχει αυξηθεί το ποσοστό στρατολόγησης των νέων παιδιών. Διάφοροι ειδικοί επισημαίνουν ότι, με την αύξηση της βίας και της ανασφάλειας στην περιοχή, θα γίνεται πλέον όλο και πιο δύσκολο να αποτραπούν τα παιδιά αυτά από το να χρησιμοποιηθούν ως συνοδοί, κατάσκοποι, μαχητές και, μερικές φορές, ακόμα και ως βομβιστές αυτοκτονίας.
Προσφέρουν ανταλλάγματα
«Η στρατολόγηση και χρήση παιδιών στις διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Αφγανιστάν, θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της εκτεταμένης φτώχιας, της έλλειψης ευκαιριών, της έλλειψης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την απασχόληση, καθώς και της πλήρους αποτυχίας του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Διευθυντής για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ομάδας Child Soldier International, Charu Lata Hogg. Η κυβέρνηση της χώρας έχει περιορισμένη δυνατότητα ελέγχου σε περιοχές που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν, την ISIS του Αφγανιστάν ή άλλες θυγατρικές επαναστατικές ομάδες.


Αυτές οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να απαγάγουν παιδιά - συμπεριλαμβανομένου του καταναγκασμού, της οικονομικής βοήθειας, ή προσφέροντας ένα καθεστώς προστασίας είτε για το παιδί είτε για την οικογένειά του. «Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν έχουν αυτήν τη δυναμική, με την οποία μπορούν να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν ένα παιδί, λέγοντας: "Μπορείτε είτε να μας δώσετε αυτό το ποσόν των χρημάτων, που είναι συνήθως περισσότερο από έναν ετήσιο μισθό, ή μπορείτε να μας δώσετε ένα από τα παιδιά σας"», δήλωσε στην ιστοσελίδα FRONTLINE η καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας Mia Bloom.
Με συγκατάθεση της οικογένειας
Η ίδια, μάλιστα, σημειώνει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οικογένειες που έχουν δώσει μέχρι ένα παιδί σε μια ένοπλη ομάδα ανταρτών, όπως οι Ταλιμπάν, θα μπορούσαν να αποζημιωθούν. Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνει, ένα παιδί «θυσιάζεται» για την ευημερία της οικογένειας. Επιπλέον, για ορισμένες οικογένειες, τα είδη της αποζημίωσης ή παροχών που προσφέρονται σε αντάλλαγμα για ένα παιδί είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερα απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν. «Κάποτε ήταν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όπλο, και ένα επίπεδο κύρους και αναγνώρισης», δήλωσε ο Hogg, προσθέτοντας: «Τώρα αντικαταστάθηκαν με πραγματικά χρήματα».
Οι ρόλοι των παιδιών
Μόλις τα παιδιά στρατολογηθούν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πόλεμο. Ήδη από το 2007, οι Ταλιμπάν έχουν ονομαστεί από τον ΟΗΕ ως διαφημιστές στρατολόγησης νέων. Αυτά τα παιδιά συνήθως χρησιμοποιούνται ως αγγελιοφόροι και παρατηρητές, καθώς και για κατασκοπία ή, ακόμη, σε ακραίες περιπτώσεις, και για εκτέλεση επιθέσεων αυτοκτονίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2014, ένα 14χρονο αγόρι πυροδότησε τα εκρηκτικά του κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της Αστυνομίας στην επαρχία Paktika, σκοτώνοντας τον εαυτό του, έξι πολίτες και τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς. Τα παιδιά μπορούν επίσης να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και, αν τελικά εκπαιδευτούν κατάλληλα, να πάρουν και τα όπλα. Σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν χρησιμοποιούν παιδιά ως σωματοφύλακες κατά τη διάρκεια της ημέρας και για σεξουαλική κακοποίηση τη νύχτα.
Θάβονται ζωντανοί
Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, συνολικά 20 αγόρια έχασαν τη ζωή τους από διεξαγωγή επιθέσεων αυτοκτονίας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην έκθεση την περίπτωση όπου ένα ύποπτο μέλος των Ταλιμπάν ανάγκασε ένα αγόρι να πέσει με το ποδήλατο που μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό πάνω σε ένα όχημα του Αφγανικού Εθνικού Στρατού, σκοτώνοντας τον εαυτό του και οκτώ αμάχους.


Η επιλογή των παιδιών οφείλεται, επίσης, στο γεγονός ότι αυτά είναι πιο εύπλαστα και πιο εύκολο να εκπαιδευτούν. «Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθούν (τα παιδιά) για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, επειδή είναι πολύ πιο ευαίσθητα», δήλωσε ο Hogg. «Λένε στα παιδιά ότι αν γίνουν μάρτυρες δεν θα αισθανθούν πόνο κατά τη στιγμή της έκρηξης», επεσήμανε η Bloom, προσθέτοντας: «Μαθαίνουν στα παιδιά να θάβονται ζωντανά για να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα αναστηθούν από τους νεκρούς είτε τα πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες για να δείξουν ότι είναι ανίκητα».
Οι γιοι του Ισλάμ
Θρησκευτικά σχολεία-στρατόπεδα λειτουργούν επίσης και στο Χαλέπι της Συρίας. Εκεί ειδικά εκπαιδεύονται οι απόγονοι των ξένων μαχητών, που φτάνουν από την κεντρική Ασία ή τις χώρες της Δύσης. Συνήθως, στα μαθήματα, πέρα από την εκμάθηση του νόμου της Σαρία, γίνεται προπαγάνδα για το κακό της Δύσης. Τα αραβόφωνα αγόρια μαθαίνουν επίσης πώς να καθαρίζουν, να οπλίζουν και να χρησιμοποιούν καλάσνικοφ. Με συνοδεία καθηλωτικής ισλαμικής μουσικής, οι εκπαιδευτές επαινούν τους «γιους και τις κόρες του ISIS», και ο αφηγητής λέει: «Ο Αλλάχ, με τη βοήθεια αυτών των παιδιών, ανοίγει τυφλά μάτια και αφτιά κωφών. Μεταφέρουν (τα παιδιά) δάδες φωτός και φωτιάς, με τις οποίες καίνε τους πράκτορες των Σταυροφόρων, τους απεσταλμένους των Εβραίων, και οποιονδήποτε μπει στον πειρασμό να προδώσει τους άνδρες της δικαιοσύνης και της ενότητας του Θεού».
ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Πολλαπλάσια τα κέρδη από τη λύση για Τουρκία

Σε μια ριζοσπαστική προσέγγιση των όσων έγιναν στο Παρίσι και τη σχέση που μπορεί να έχει η Τουρκία, η Διεθνολόγος Έλενα Σταύρου, ειδική σε θέματα Μέσης Ανατολής, μιλώντας στη «Σημερινή», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ πιθανόν η απόφαση, σχεδίαση, οργάνωση, η εκτέλεση της μεγαλεπήβολης αυτής επιχείρησης (στο Παρίσι), στην καρδιά της καρδιάς της Δύσης και της Ευρώπης, να είναι έργο των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.


Πρώτον, γιατί το Ισλαμικό Κράτος των αποκεφαλιστών τζιχαντιστών δεν διαθέτει επιτελικούς εγκεφάλους τέτοιου μεγέθους. Δεύτερον, διότι από την επιχείρηση αυτή μόνο η Τουρκία βγαίνει κερδισμένη. Κανείς άλλος. Αντίθετα, το Ισλαμικό Κράτος θα πληρώσει πανάκριβα αυτό που η Τουρκία το εξώθησε να κάνει. Δεν θα είναι το τέλος του ISIS. Η Τουρκία θα το διασώζει για όσα χρόνια θα της είναι χρήσιμο. Επιπλέον, η ιστορία της Τουρκίας είναι μια ιστορία δολιότητας και αδίστακτης αυθαιρεσίας. Τα πιο πρόσφατα κατορθώματά της είναι: Η δολοφονία 1000 αμάχων στη Συρία με χημικά όπλα, που την απέδωσε στον Άσαντ, για να προκαλέσει την εισβολή των Αμερικανών στη Συρία και φυσικά και της ίδιας της Τουρκίας.


Δεύτερο ανάλογο κακούργημα διέπραξαν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες πριν από ενάμιση μήνα, όταν σκότωσαν τον ίδιο ακριβώς αριθμό νεαρών Κούρδων στη διάρκεια ειρηνικής πορείας στην Άγκυρα. Με τον τρόμο, περιόρισαν πολύ το ποσοστό του φιλοκουρδικού κόμματος, από 13% στο 10% και θριάμβευσε ο Ερντογάν.


Τέταρτο, οι εξελίξεις αυτές να λαμβάνουν χώρα όταν η Ευρώπη έχει ήδη παραδοθεί αμαχητί στην άλωσή της από τα στίφη των ρακένδυτων προσφύγων και μεταναστών. Αυτούς που η ίδια η Τουρκία εξαποστέλλει κατά κύματα μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα, και από εκεί στην Ευρώπη.


Και πέμπτο και σημαντικότερο: Οι σφαγές στο Παρίσι συνέπεσαν με τη Σύνοδο Κορυφής των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών του κόσμου, που ήταν προγραμματισμένη εδώ και ένα χρόνο. Για να προεδρεύει ο Ερντογάν της Συνόδου αυτής, από θέση ισχύος και να βάζει τελεσίγραφα στους πανικόβλητους Ευρωπαίους ηγέτες, έκανε τις εκλογές 13 μόλις ημέρες νωρίτερα, και τις κέρδισε διά πυρός και σιδήρου».
Στην Ευρώπη μέσω Κύπρου
Όσον αφορά την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας και τη σχέση που αυτή έχει με τη λύση του Κυπριακού, η Δρ Σταύρου σημειώνει: «Προσωπικά ισχυρίζομαι, εδώ και χρόνια, ότι ακόμη και πάνω από το Συριακό, η Τουρκία θέτει το Κυπριακό». Αναφερόμενη, συγκεκριμένα, στους στόχους της Άγκυρας, υπογραμμίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει τον έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ, την αφαίρεση των στρατηγικών της πλεονεκτημάτων, τον εγκλωβισμό του Ισραήλ και της Αιγύπτου, τη διακοπή των τριμερών συμμαχιών, τον έλεγχο μέσω των Τουρκοκυπρίων του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας και την οριστική αποκοπή την Ελλάδας από την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.


Επιπλέον, τονίζει ότι επιθυμία της Τουρκίας είναι να μπει στην Ευρώπη από το παράθυρο της Κύπρου, να στριμώξει τη Ρωσία μέσα στη Συρία, να δικτατορεύει γενικά τις πηγές και τις οδούς της ενέργειας, και να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή επιρροή στη Μέση Ανατολή. «Και όλους αυτούς τους στόχους πρέπει να τους θεμελιώσει η Τουρκία τώρα, που η διαμόρφωση του νέου σκηνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν προλάβανε να βγουν τα σιδεροκέφαλα "κκοτσιάνια". Γιατί τότε θα είναι αργά. Και ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην κατάκτηση αυτών των ακλόνητων στόχων είναι μια λύση του Κυπριακού τώρα. Όχι αύριο.


Και τη λύση αυτή τη στήνει και τη δρομολογεί με τις λεγόμενες Διακοινοτικές Συνομιλίες, που διεξάγονται με το εντεταλμένο εδώ όργανό της. Επειδή ο χρόνος πιέζει, η Τουρκία δεν θα διστάσει να κάνει παραχωρήσεις», σημειώνει, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό, να μη κτυπήσουμε χαρμόσυνα τις καμπάνες και να μη διαλαλούμε ένα νέο παραπλανητικό "νενικήκαμεν" αν αύριο η Τουρκία παραιτηθεί από τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και δεχθεί να αποσύρει αμέσως μέρος των στρατευμάτων κατοχής. Αυτά που θα κερδίσει με τη λύση, θα αξίζουν εις το πολλαπλάσιο αυτές τις δήθεν παραχωρήσεις».
Στατιστικά
$1.5 δις - $40 εκ. - Εισφορές
Ιρακινές τράπεζες
$200 εκ. - Γεωργία
$45 εκ. - Λίτρα απαγωγών
$360 εκ. - Φόροι
$500 εκ. - Πετρέλαιο