Σοκαριστικές λεπτομέρειες στο δικαστήριο για το τριπλό φονικό Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 31χρονος δράστης του τριπλού φονικού, ο οποίος χθες τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν και δύο φίλοι του, οι οποίοι φέρεται να τον βοήθησαν ενόσω ήταν καταζητούμενος ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ στο πρόσωπο ένα από τα θύματά του και στη συνέχεια το πάτησε στο κεφάλι! Τον ισχυρισμό ότι «θόλωσε» το μυαλό του και δεν είχε επίγνωση των πράξεών του έδωσε ο 31χρονος δράστης του τριπλού φονικού κατά την ανάκρισή του, επιχειρώντας να εξηγήσει τον λόγο που μαχαίρωσε θανάσιμα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορτζή, 19 και 21 ετών, και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδου. Ο 31χρονος, που συνελήφθηκε το βράδυ της Πέμπτης ύστερα από 48ωρη αναζήτησή του, οδηγήθηκε, υπό αυξημένη αστυνομική φρούρηση, χθες, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Διατάχθηκε η οκταήμερη κράτησή του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Υπό 6ήμερη κράτηση τέθηκαν και δύο φίλοι του, 39 και 41 ετών, οι οποίοι φέρεται να του παρείχαν βοήθεια τις μέρες που καταζητείτο. Ο ανακριτής της υπόθεσης αποκάλυψε χθες ενώπιον του δικαστηρίου περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό περιστατικό, ενώ κατά την κατάθεσή του επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη βιαιότητα που επέδειξε ο 31χρονος δράστης. Σύμφωνα με τον ανακριτή, τα τρία θύματα, οι αδελφοί Παράσχος και Κωνσταντίνος Ντορτζής, 19 και 21 ετών, καθώς και ο 24χρονος Αιμίλιος Μιλτιάδους, μετέβηκαν το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο του πατέρα του 31χρονου στην Πλατεία Ηρώων, όπου ο ίδιος εργάζεται, λόγω φιλονικίας που είχαν, σε σχέση με την κοπέλα, με την οποία ο ύποπτος διατηρούσε δεσμό. Εξεμάνη και τους μαχαίρωσε Σε κάποια στιγμή ο 31χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από το εστιατόριο και κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, ενώ ο πατέρας του κάλεσε τους νεαρούς να αποχωρήσουν, γιατί προκαλούν ζημιά στην επιχείρησή του. Τα θύματα άρπαξαν μικρές μεταλλικές καρέκλες από παρακείμενο εστιατόριο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν και άρχισαν να απομακρύνονται από την περιοχή. Ωστόσο ο ύποπτος συνέχιζε να τους ακολουθεί και σε κάποια στιγμή «εξεμάνη», τρέχοντας με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος τους.
Ακολούθησε καταδίωξη των θυμάτων στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Ηρώων, με δυτική κατεύθυνση προς την πολυσύχναστη οδό Ανεξαρτησίας, και, σύμφωνα με μαρτυρία, πρόσωπα που ακολουθούσαν τον 31χρονο του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι. Εκείνος το έβαλε στη μέση του και τους έλεγε πως δεν κρατούσε τίποτα. Στην οδό Αριστοτέλους, που βρίσκεται βόρεια της Επαρχιακής Διοίκησης, ο ύποπτος κατάφερε να πλησιάσει ένα από τα θύματα, το οποίο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, του έριξε τη μεταλλική καρέκλα που κρατούσε. Ακολούθησε συμπλοκή και ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού με δύο μαχαιριές. Το δεύτερο θύμα, ενώ βρισκόταν στην οδό Ανδρέα Βλάμη και απομακρυνόταν, έχοντας στραμμένο το πρόσωπό του προς τον 31χρονο, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο οδόστρωμα. Τότε ο ύποπτος φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρία, να γονάτισε από πάνω του και να τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο, ενώ ακολούθως τον πάτησε πάνω στο κεφάλι, πριν αρχίσει να καταδιώκει τον τρίτο νεαρό. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, το τρίτο θύμα κτύπησε πάνω σε ανθώνες κι έπεσε στο πεζοδρόμιο της οδού Βραγαδίνου, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να τον μαχαιρώσει, ενώ, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τη δεδομένη ώρα βρισκόταν δίπλα του και ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση. Πατέρας και γιος θεάθηκαν στη συνέχεια να επιστρέφουν στο εστιατόριο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο 31χρονος αναχώρησε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Εντοπίστηκε να περπατά στον δρόμο Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό και σύλληψη του φερόμενου δράστη στέφθηκαν με επιτυχία προχθές βράδυ, όταν εντοπίστηκε να κινείται πεζός στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών, παρά την Άλασσα, με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, ο 31χρονος τους είπε: «Δεν ήθελα να τους σκοτώσω». Ανακρινόμενος εξέφρασε πλήρη μεταμέλεια για την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε έντονες προκλήσεις, απειλές και εξυβρίσεις από τα θύματα, με αποτέλεσμα να «θολώσει» το μυαλό του. Οι δύο φίλοι του αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου. Βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη και έκσταση Εξάλλου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν προχθές για εντοπισμό του 31χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65 γραμμάρια κάνναβης, 14 γραμμάρια κοκαΐνης, 12 χάπια τύπου έκσταση, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα μισοκαπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο, το οποίο περιείχε κάνναβη με βιομηχανοποιημένο καπνό. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν, με δικαστικά εντάλματα, και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 44 και 30 ετών. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν σχετίζεται με τον τριπλό φόνο.
Στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας ο πατέρας του δράστη Στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα ο 62χρονος που τελεί υπό 8ήμερη κράτηση σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας των τριών νεαρών στη Λεμεσό, με φερόμενο δράστη τον 31χρονο γιο του. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αστυνομική πηγή, ο 62χρονος παρουσίαζε τάσεις αυτοχειρίας και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η εξέτασή του από κυβερνητικό ιατρό, ο οποίος έκρινε πως ο ύποπτος χρήζει θεραπείας και νοσηλείας στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του φερόμενου δράστη, αφού, παρά την κατάθεσή του πως ο ίδιος δεν είδε τον γιο του να δολοφονεί τους τρεις νεαρούς, καθώς είχε σταματήσει να τους ακολουθεί στα μισά της διαδρομής, μαρτυρία τον φέρει να βρίσκεται στη σκηνή και συγκεκριμένα κατά τη δολοφονία του 3ου θύματος, που εντοπίστηκε στην οδό Βραγαδίνου.