Ενέργεια

«Στραβά μάτια» σε τζιχαντιστές

Εξηγήσεις από την κατοχική κυβέρνηση ζήτησε ο Γ.Γ. του τ/κ κόμματος «Ενωμένη Κύπρος»
Η «αστυνομία» των κατεχομένων διαβεβαίωσε τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν παρουσία της ISIS στην Κύπρο

Αναληθείς χαρακτήρισε τις φήμες περί χρήσης του κατεχόμενου λιμανιού στο Τρίκωμο, βορείως της Αμμοχώστου, από τζιχαντιστές που θέλουν να μεταβούν στη Συρία, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ομέρ Καλιόντζου. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «BRT», ο Καλιόντζου δήλωσε προ ημερών πως ήρθε σε επικοινωνία με τη «γενική διεύθυνση» της «αστυνομίας» των κατεχομένων και «το αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας», τα οποία των διαβεβαίωσαν πως αν και υπάρχουν φήμες, εντούτοις δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ''αστυνομία'' και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που θα είναι υπό επιτήρηση», πρόσθεσε ο Καλιόντζου.
Ζητά εξηγήσεις η «αντιπολίτευση»
Εν τω μεταξύ, προ ημερών, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» (ΒΚΡ) Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν έκανε λόγο για «ανησυχητικές» πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον διεθνή Τύπο, σχετικά με τη μεταφορά μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μέσα από λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris», ο Κορκμαζχάν σε γραπτή του δήλωση ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας να διερευνήσουν το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.


«Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν το βόρειο τμήμα της Κύπρου ως σημείο διέλευσης, είναι αδύνατον για το ''καθεστώς'' του βορείου τμήματος της Κύπρου, το οποίο διαθέτει έξι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, χιλιάδες στρατιώτες και ''αστυνομία'', να μην έχει ειδοποιηθεί και να μην έχει δώσει άδεια», δήλωσε ο Κορκμαζχάν, προσθέτοντας πως αν υποτεθεί ότι οι ισχυρισμοί ευσταθούν, τότε είναι προφανές ότι το κατοχικό καθεστώς κάνει «στραβά μάτια» για όλα όσα συμβαίνουν.
Νυχτερινές επιχειρήσεις
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η βρετανική «Daily Mirror» ισχυρίστηκε σε δημοσίευμά της πως οι Βρετανοί τζιχαντιστές «παρασύρονται» και στρατολογούνται στις τάξεις της ISIS στη Συρία και μεταφέρονται εκεί λαθραία διαμέσου του κατεχόμενου λιμανιού βορείως της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες πληρώνουν μέχρι και 1.200 ευρώ στους αλιείς που είναι πρόθυμοι να τους μεταφέρουν σε όλη τη Μεσόγειο και να τους αποβιβάσουν στη συριακή ακτή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ούτως ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί.