Ενέργεια

Πρωτοπορία έδειξε η κάλπη

Ανεβασμένη η Προοδευτική, σταθερή η Έπαλξη
Νικήτρια την Πρωτοπορία ανέδειξε γι' ακόμη μια φορά η φοιτητική κάλπη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σκοπός της διενέργειας των εκλογών ήταν η επιλογή αντιπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων για τη Φ.Ε. του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία θα τους εκπροσωπεί τον επόμενο ένα χρόνο.
Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα αποτελέσματα της κάλπης συνοψίζονται ως εξής: Πρωτοπορία 1337 ψήφοι (41,43%) 9 έδρες (-1%), Προοδευτική 1167 ψήφοι (36,16%) 8 έδρες (+2,6%) (+1 έδρα), ΑΦΕ (ΕΦΑΕΦΠ) 251 ψήφοι (7,78%) 2 έδρες (+0,74%), Αγώνας 241 ψήφοι (7,47%) έδρα (-3,27%), Αναγέννηση 231 ψήφοι (7,16%) 1 έδρα (+0,93%).
Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook, η κομματική νεολαία του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία, αναφέρει σχετικά με τη χθεσινή της νίκη: «Πρώτη δύναμη ξανά η παράταξή μας γι' ακόμη μια φορά στη μεγαλύτερη φοιτητική κοινότητα. Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές για τη συμμετοχή τους στις φοιτητικές εκλογές. Συνεχίζουμε από εκεί που δεν σταματήσαμε ΠΟΤΕ. Δύναμή μας όλοι εσείς, που μας στηρίζετε στην κάθε προσπάθειά μας να αλλάξουμε και το πιο μικρό. Η αλλαγή είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!».
Από την πλευρά της, η δεύτερη σε ποσοστά, φοιτητική νεολαία του ΑΚΕΛ, Προοδευτική, επικεντρώνεται στην άνοδο των ποσοστών της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αναφέροντας: «Η άνοδος στις φοιτητικές εκλογές, για εμάς σημαίνει περισσότερες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ για τους φοιτητές, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε όλες τις προσπάθειες για επιβολή διδάκτρων και κουτσουρέματος της παιδείας, και ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ για ένα πανεπιστήμιο που θέλουμε και μας αξίζει. Σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα για να τερματίσουμε τις προσπάθειες κουτσουρέματος της Φοιτητικής Χορηγίας και κατάργησης του Φοιτητικού Πακέτου».
Τέλος, η ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη, που κατέλαβε την τρίτη θέση, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Αποδείξαμε ότι μια δράκα αυτόνομων φοιτητών, χωρίς οικονομικούς πόρους και οργανωμένους μηχανισμούς, μπορεί να τα βάλει με έμμισθους και κομματικά επιτελεία, καταφέρνοντας να σταθεί όρθια», προσθέτοντας: «Η σημερινή μας κοινωνία πάσχει από το υδροκέφαλο κράτος, τις πελατειακές σχέσεις και τον άκρατο καταναλωτισμό. Το κυπριακό ζήτημα μπαίνει σε μια νέα κρίσιμη φάση για τον κυπριακό Ελληνισμό. Γι’ αυτό κι εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο για το καλό του φοιτητή και της Πατρίδας».