Ενέργεια

Συνεδρία-Αλαλούμ της ΟΕΛΜΕΚ

Ικανοποιημένοι οι απόφοιτοι τεχνικών σχολών με τις μεταρρυθμίσεις
Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση των εκπαιδευτικών, που διακόπηκε με αφορμή την παρουσία του Μιχάλη Ιερείδη

Δραματική υπήρξε η χθεσινή συνεδρίαση της ΟΕΛΜΕΚ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για εκρηκτικό κλίμα που θα επικρατούσε στη χθεσινή συνεδρίαση. Όπως αναμενόταν, η παρουσία του Μιχάλη Ιερείδη προκάλεσε την αμφισβήτηση της «Νέας Κίνησης» και της «Αλλαγής», οδηγώντας τελικά τη συνεδρία σε άδοξο τέλμα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Paideia-news, η Νέα Κίνηση προσήλθε στη χθεσινή συνεδρία με τρία νέα στελέχη της, τα οποία ανακοίνωσε από πριν ότι θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Μιχάλης Ιερείδης, ο οποίος είχε αποστασιοποιηθεί κατά το παρελθόν από τη Νέα Κίνηση και με την ψήφο του δημιούργησε την περασμένη βδομάδα την περιβόητη πλειοψηφία στο ΚΔΣ υπέρ της Προοδευτικής, της ΔΗΚΙ και της Νέας Πνοής με ψήφους 11-10.
Ο Πρόεδρος της Νέας Κίνησης Θέμης Πολυβίου προσκόμισε στο ΚΔΣ συμβουλή των δικηγόρων της Κίνησης, με την οποία η παρουσία του Μιχάλη Ιερείδη στο ΚΔΣ κρίθηκε αντικαταστατική. Συγκεκριμένα σε νομική συμβουλή, που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνηση, αναφέρει: «Η παύση του κ. Ιερείδη ως Εκπροσώπου της Κίνησης στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αναπόφευκτα συμπαρασύρει σε ανάκληση και την ιδιότητά του ως Γ.Γ. της ΟΕΛΜΕΚ, αφού η εν δυνάμει παρουσία του ως μέλους του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αναπόφευκτα εξαρτάται από τον προηγούμενο ορισμό του ως εκπροσώπου της Νέας Kivnσnς, καταργώντας αυτόματα οποιαδήποτε περίπτωση παραμονής του στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.
Στη συνέχεια της Συνεδρίασης η Προοδευτική, η ΔΗΚΙ και η Νέα Πνοή τάχθηκαν εναντίον της αντικατάστασης και δήλωσαν ότι αυτό αποτελεί εσωτερικό θέμα της Νέας Κίνησης η οποία, όπως υποστήριξαν, αν το επιθυμεί μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο. Απορρίπτοντας τη θέση αυτή Κίνηση και Αλλαγή πρότειναν να διεξαχθεί ψηφοφορία στο ΚΔΣ. Ούτε όμως και αυτή η εισήγηση έγινε αποδεκτή, αφού από την πλευρά τους Νέα Κίνηση και Αλλαγή αμφισβήτησαν το δικαίωμα στην ψήφο του κ. Ιερείδη. Στο συγκεκριμένο σημείο, η συνεδρία διακόπηκε χωρίς να επαναρχίσει. Μετά από ώρες, μέσω μιας φειδωλής ανακοίνωσης, το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε την εκ νέου σύγκληση τακτικής Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων (Π.Σ.Γ.Α.), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στις 3:00μμ, στο νέο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ, για να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Οργάνωση.
Βολές κατά Ταλιαδώρου
Η ΔΗΚΙ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρόσφατες ενέργειες και τοποθετήσεις του Προέδρου της Αλλαγής Δ. Ταλιαδώρου, ο οποίος, όπως σημειώνεται, τυγχάνει της στήριξης από τη Ν. Κίνηση. Όπως σημειώνεται, οι θέσεις του κ. Ταλιαδώρου αναφορικά με το ζήτημα των νέων Ωρολόγιων Προγραμμάτων και τον Κατάλογο διοριστέων, τραυμάτισαν και έπληξαν ανεπανόρθωτα την ΟΕΛΜΕΚ. «Τα κωμικοτραγικά γεγονότα και οι αθλιότητες, που συμβαίνουν στην ΟΕΛΜΕΚ με πρόεδρο το Δ. Ταλιαδώρο, προσβάλλουν τους ιδρυτές της ΟΕΛΜΕΚ, προσβάλλουν το Καταστατικό της Οργάνωσής μας και τους αγώνες όλων εκείνων των γνήσιων Συνδικαλιστών», τονίζει η ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων η ΔΗΚΙ καλεί τον κ. Ταλιαδώρο να προβληματιστεί για τις πράξεις και να αναλογισθεί το κακό, όπως λέει, προηγούμενο που έχει ήδη δημιουργήσει στην Οργάνωση.
Δυσαρέσκεια Φυσικών
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Φυσικής, ο οποίος σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του προς το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με την πρόταση της τελευταίας για τα Ωρολόγια που, όπως σημειώνει, διαμορφώθηκε για να ικανοποιεί προσωπικά συμφέροντα. Τέλος, ο Σύνδεσμος προειδοποίησε για περαιτέρω κλιμάκωση των δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της λήψης δυναμικών μέτρων τόσο προς την κατεύθυνση της ΟΕΛΜΕΚ όσο και προς την κατεύθυνση του Υπουργείου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
Iκανοποίηση Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ
Ικανοποιημένο βρίσκει τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου η προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κύπρου. «Ο Σ.Α.ΜΕ.Τ.Ε.Κ. αντικρίζει με ανακούφιση τους σχεδιασμούς αυτούς, τις προσπάθειες και τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρόλο που θα έπρεπε να είχαν αρχίσει πολύ ενωρίτερα, και εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον Υπουργό Παιδείας και στον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την πρωτοβουλία τους», αναφέρει η ανακοίνωση.