Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Πρόκληση Γκαντάφι
«Ο ΓΚΑΝΤΑΦΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ - Με την ειρηνευτική επιχείρησή της στην Κύπρο το 1974 η Τουρκία εδραίωσε την ειρήνη και τη νομιμότητα - ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΕ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ - Επίσημες συμφωνίες Λιβύης - Τουρκοκυπρίων», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 18 Μαΐου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
«Με την ειρηνευτική επιχείρησή της στην Κύπρο το 1974, η Τουρκία εδραίωσε την ειρήνη και τη νομιμότητα στη νήσο», διακήρυξε ο ηγέτης της Λιβύης, συνταγματάρχης Γκαντάφι, προσφωνώντας τη διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των ισλαμικών χωρών, της οποίας οι εργασίες άρχισαν προχθές στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία και τον τουρκοκυπριακό ραδιοσταθμό «Μπαϋράκ», ο συνταγματάρχης Γκαντάφι υποστήριξε στην ομιλία του ότι η τουρκική «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο έγινε βάσει των προνοιών και των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου.
Δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα
Σύμφωνα με το Τουρκοκυπριακό «Δελτίο Ειδήσεων», που εκδίδεται στην αγγλική, η Σοβιετική Ένωση αποφάσισε να παραχωρήση στην Τουρκία μηχανικόν εξοπλισμό αξίας 58,6 εκατομμυρίων δολλαρίων για την περαιτέρω επέκταση του μεγάλου Συγκροτήματος Σιδήρου και Χάλυβος της Αλεξανδρέττας.
Σύμφωνα με την είδηση, έχουν ανταλλαγεί μεταξύ της κυβερνήσεως της Σοβιετικής Ενώσεως και της κυβερνήσεως της Τουρκίας τα σχετικά έγγραφα και τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία.
Συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα
Έλληνες και Τούρκοι τεχνοκράτες υψηλού επιπέδου θα συναντηθούν και πάλι στο Παρίσι στις 29 Μαρτίου, για να συζητήσουν το θέμα της υφαλοκρηπίδος του Αιγαίου.
Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτικα» και υπενθυμίζει ότι η συνάντηση αυτή είχε συμφωνηθή από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών στο Στρασβούργο, μετά την αποτυχία των συνομιλιών του Λονδίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.
Κλέβουν γυναικεία εσώρουχα και αφήνουν ανέπαφα τιμαλφή
ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες μας έχουν αυξηθή σημαντικά τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα φετιχιστικών κλοπών στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται στην Αστυνομία περιπτώσεις κλοπής γυναικείων εσωρούχων, τόσο από αυτά που είναι απλωμένα όσο και από το εσωτερικό των σπιτικών.
Το εκπληκτικό είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες αφήνουν ανέπαφα τιμαλφή κι άλλα είδη αξίας στα σπίτια που μπαίνουν και περιορίζονται ν’ αφαιρέσουν γυναικείες περισκελίδες και σουτιέν.
Η Αστυνομία διεξάγει δραστήριες έρευνες για τη διαλεύκανση των υποθέσεων.