Ενέργεια

Κλίμα συναίνεσης Καδή - ΠΟΕΔ

Στον Υπουργό παρέδωσε χθες η ΠΟΕΔ την πρόταση που ενέκρινε το Διοικητικό της Συμβούλιο αναφορικά με τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα. Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, την ΑΚΙΔΑ και την Αγωνιστική Συνεργασία, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, να δηλώνει:


««Είμαστε πανέτοιμοι για την πρότασή μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, στην αντιπρόταση δηλαδή που έχουμε από το Υπουργείο. Εμείς θα παραθέσουμε σήμερα τις δικές μας εισηγήσεις πάνω στο ωρολόγιο, αλλά το μείζον θέμα και το ακανθώδες εξακολουθεί να είναι το νέο σύστημα διορισμών, με τις ιδιαιτερότητες που έχουμε στη δημοτική εκπαίδευση, για τις οποίες οφείλω να πω ότι με μεγάλη προσοχή και με τη βοήθεια και των νομικών μας συμβούλων προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο, για να μη θυματοποιηθεί κανένας εκπαιδευτικός, είτε συμβασιούχος είτε αντικαταστάτης, που υπηρετεί σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα και επί σειρά ετών το επιζητεί. Ακριβώς στη συνάντησή μας θα ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις με τον Υπουργό ως προς αυτό το θέμα».
Ερωτηθείς αν ο ίδιος και η Οργάνωσή του συμμερίζεται τις απόψεις και τα μέτρα αντίδρασης της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Φυλακτού είπε: «Εμείς ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε και με τις δικές μας τοποθετήσεις και μελετημένες κινήσεις, γιατί είμαστε σε συνεχή επαφή με τους νομικούς μας συμβούλους, να μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο», προσθέτοντας «βεβαίως, πάντοτε να ξέρουμε ότι η προσφυγή σε δικαστήρια για να προσβάλεις κάποια θέματα είναι θεμιτή και νόμιμη. Ευελπιστούμε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος των αλλαγών».