Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Πρωτοβουλία Ετζεβίτ
«Ο Ετζεβίτ εξωθείται να αναλάβη - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - για εγκαθίδρυση Κεντρικής Κυβερνήσεως στην Κύπρο - ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ - Ο Κλίφφορντ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αθήνα και την Άγκυρα», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 15 Ιουνίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Ο Αρχηγός του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, που πλειοψήφησε στις εκλογές κι ανέλαβε τον σχηματισμό Κυβερνήσεως, πιέζεται (ή επιδιώκει να παρουσιασθή ότι πιέζεται) για την ανάληψη πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, με στόχο την αποδυνάμωση της αμερικανικής μεσολαβήσεως.
Οι πληροφορίες αυτές ξένων διπλωματικών κύκλων επιβεβαιώνονται από την ειδησεογραφία και την αρθρογραφία του Τύπου της Τουρκίας.
Πέθανε ο Κοτζιάς
Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του κορυφαίου Έλληνα καρκινολόγου Γ. Κοτζιά, 57 χρονών, που πάλεψε ηρωικά, προσπαθώντας να ανακαλύψει το φάρμακο κατά του καρκίνου από τον οποίο έπασχε και ο ίδιος. Ο θάνατος τον βρήκε απροσδόκητα από καρδιακή προσβολή.
Μακάριος - Καραμανλής
Ανακοινώθηκε χθες στην Αθήνα το πρόγραμμα της επισκέψεως, την οποία θα πραγματοποιήση στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο, όπου μετέχει στη διάσκεψη της Κοινοπολιτείας. Το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Τσάτσο και στη συνέχεια θα συναντηθή με τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και θα έχει μαζί του συνομιλίες.
Έκλεψε κόλιαντρο
Ποινή εξαμήνου φυλακίσεως με αναστολή επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον Αλέξανδρο Γ. Στεφάνου, στρατιώτη από την Πάνω Δευτερά, ο οποίος εκατηγορείτο ότι έκλεψε από το σπίτι του Τάκη Προκοπίου στην Πάνω Δευτερά 120 οκάδες κόλιαντρο, αξίας 360 λιρών.
Δεύτερο τίτλο ζητά ο Ολυμπιακό
Για δεύτερο τίτλο εξορμά αυτήν την βδομάδα ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπρου, κάνει την ερχόμενη Παρασκευή επίθεση κατά μέτωπον εναντίον της Ανορθώσεως για τον τίτλο της πρωταθλητρίας στην Πετόσφαιρα.
Το μεθαυριανό ματς του Ολυμπιακού προς την Ανόρθωση είναι αποφασιστικής σημασία και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη προσοχή στη σωστή προετοιμασία της ομάδος του.
Η ομάδα του κ. Πρίαμου Ιωαννίδη προετοιμάζεται κανονικά και όλοι είναι αισιόδοξοι πως τελικά ο τίτλος της πρωταθλητρίας στην πετόσφαιρα δεν θα φύγη από τον «Τακτακαλά».
Στα τελευταία του παιγνίδια ο Ολυμπιακός έδειξε πως βρίσκεται σε θαυμάσια αγωνιστική κατάσταση και πως όλοι οι πετοσφαιριστές του είναι στην καλύτερή τους φόρμα.