Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Κάρλος στην Κύπρο
«Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Ο διαβόητος τρομοκράτης επισκέφθηκε μυστικά την Κύπρο και είχε μυστικές συνομιλίες - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΤΤΑΛΑΧ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 22 Ιουνίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Ενώ η Αστυνομία και οι Αρχές της Δημοκρατίας τήρησαν χθες απόλυτη σιγή σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο της απαγωγής Παλαιστινίου, τις λεπτομέρειες του οποίου αποκάλυψε χθες η «Σημερινή», η εφημερίδα μας είναι σε θέση να αποκαλύψει σήμερα ότι η Κύπρος χρησιμοποιείται τελευταία σαν τόπος μυστικών συναντήσεων αρχηγών και εκπροσώπων οργανώσεων με διεθνή τρομοκρατική δράση.
Συγκεκριμένα, η Ιντερπόλ έχει πληροφορίες ότι ο διαβόητος Κάρλος, ο οποίος είχε οργανώσει μεταξύ άλλων την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Υπουργών των χωρών της ΟΠΕΚ στη Βιένη, επισκέφθηκε τελευταία την Κύπρο για μυστικές συναντήσεις.
Διαδήλωση αγελαδοτρόφων
Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία εκδήλωση διαμαρτυρίας των αγελαδοτρόφων, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες αγελαδοτρόφοι με τις οικογένειές τους.
Στη συγκέντρωση έγινε σύντομη ενημέρωση για τον αγώνα που άρχισε προχθές με την απεργία και την άρνηση να παραδώσουν γάλα στις βιομηχανίες. Η απεργία θα συνεχισθεί μέχρι που να ικανοποιηθεί το αίτημα για αύξηση της τιμής του γάλακτος.
Η δίκη Λ. Παπαδόπουλου
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες στο Δικαστήριο Λευκωσίας κατά την προσαγωγή του Λευτέρη Παπαδόπουλου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα εκδικάσει εναντίον του υποθέσεις:
Ενθαρρύνσεως βίας και περιαγωγής αισθημάτων δυσμένειας,
Στασιαστικής συνωμοσίας,
Συμμετοχής σε παράνομο σύνδεσμο,
Προπαρασκευής πολέμου ή πολεμικών επιχειρήσεων και χρήσεως ενόπλου βίας, κατά της Κυβερνήσεως.
Φυλακίσεις και συνθήματα υπέρ της Ένωσης
Με φωνές και συνθήματα υπέρ της Ελλάδας και Ενώσεως και ύβρεις δέχθηκαν χθες οι Κτηματίας και Λεφτής τις ποινές φυλακίσεως, που τους επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις κατηγορίες οχλαγωγίας, μεταφοράς και χρήσεως όπλων και προκλήσεως ζημιών στο κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 19ης Αυγούστου 1974.
Οι Κτηματίας και Λεφτής καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση επτά και πέντε ετών αντιστοίχως.
Αμέσως μετά την απόφαση και ενώ οι δυο καταδικασθέντες απομακρύνονταν, δεμένοι με χειροπέδες, από την αίθουσα του Δικαστηρίου, άρχισαν να φωνάζουν τις ποινές που τους επεβλήθησαν. Ο Λεφτής διαμαρτυρόταν, διότι, όπως είπε, πολέμησε και έδωσε το αίμα του για την πατρίδα.