Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Φόβοι για πραξικόπημα
«Αν ο Ετζεβίτ αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση - ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Εναντίον της κυβερνήσεως συνασπισμού ο Αρχηγός του Λ. Δημοκρατικού Κόμματος - ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΠΑΚΑΝ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 8 Ιουνίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Ενώ αναμένεται να πάρει ο Αρχηγός του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας κ. Ετζεβίτ από τον Πρόεδρο Κορούτουρκ την εντολή του σχηματισμού της νέας τουρκικής κυβερνήσεως, η κατάσταση στη χώρα παραμένει αρκετά συγχυσμένη.
Για να πετύχει ο Ετζεβίτ, ο οποίος τελικά δεν πέτυχε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, να σχηματίσει ομοιογενή κυβέρνηση, πρέπει να αποσπάσει μια δεκάδα περίπου βουλευτών από τα άλλα μικρά κόμματα κι από τους ανεξάρτητους.
Ο Μακάριος στο Μπάγκιγχαμ
Η Κοινοπολιτεία προτίθεται, μέσα στα δικά της φυσικά περιθώρια, να βοηθήσει στο να επιτευχθή η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο. Αυτό δήλωσε σήμερα (χθες) ο Γενικός Γραμματεύς της Κοινοπολιτείας κ. Σρίντα Ράμφαλ, απαντών σε σχετική ερώτηση που του απηυθύνθη. Την εφαρμογή εξάλλου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ εισηγείται και η οκταμελής επιτροπή της Κοινοπολιτείας που επεσκέφθη πρόσφατα την Κύπρο και μελέτησε επί τόπου το κυπριακό πρόβλημα.
Σήμερα (χθες) το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου πραγματοποίησε την αναγγελθείσα χθες επίσκεψή του στα ανάκτορα του Μπάγκιγχαμ, όπου είχε ιδιαίτερη συνομιλία με την Ελισάβετ. Δεν εγνώσθησαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Δωρεά περιοδεύουσας βιβλιοθήκης
Έγινε χθες στο προαύλιο της Ελληνικής Πρεσβείας, στη Λευκωσία, τελετή κατά την οποία ο πρέσβυς της Ελλάδος κ. Μιχάλης Δούντας τέλεσε τα εγκαίνια της μονάδας της Περιοδεύουσας Βιβλιοθήκης, που δωρήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών της Ελλάδας στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.
Μικρές αγγελίες
* Ζητούνται ανειδίκευτοι εργάτες εις το νέο επάγγελμα του υαλοκαθαριστού, επί μονίμου βάσεως. Δουλειά μέχρι αφυπηρετήσεως. Αρχικός μισθός £13 εβδομαδιαίως (καθαρά) και αυξήσεις αναλόγως. Χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα και ταμείο προνοίας από την εταιρεία.
* Πωλείται αυτοκίνητο Daihatsu υπ’ αριθμ. εγγραφής DH ευρισκόμενον εις αρίστην μηχανικήν κατάστασιν και με μετακινούμενο ουρανό. Τιμή £200 ή η πλησιέστερη καλή προσφορά.
* Νεαρά κυρία ζητεί κοπέλλα (δεσποινίδα ή κυρία) διά να μοιραστούν οικίαν εις την περιοχή ΡΙΚ.
* Συνδυάστε το φρέσκο ψάρι με ένα απολαυστικό μπάνιο στην καλύτερη ακρογιαλιά της Κύπρου, την Αγία Νάπα. Εκεί το γνωστό σας Κέντρο «Το Νησί του Καλαφάτη» και ο ιδιοκτήτης του Τάσος Ατσάς, θα σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει.