Σημερινά

Οι φωστήρες...

Και τώρα τι θα πουν για την πρόοδο στο Κυπριακό οι κ.κ. Έιντε, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης; Ότι πετά η ομάδα; Τι θα μας πουν, λοιπόν; Μήπως ότι η κίνηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προσφώνησε τον κ. Ακιντζί κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής τους ως «Πρόεδρο» ήταν επιτυχία του καλού κλίματος των συνομιλιών; Πάντως, ο κ. Ακτιντζί πήρε φόρα και άρχισε να εξηγεί προς τους αξιωματούχους της ΕΕ που συναντά στις Βρυξέλλες ότι η λύση του Κυπριακού θα στηρίζεται στη βάση του πρωτογενούς δικαίου.


Λογικά, με τις εξελίξεις αυτές, οι Τούρκοι θα πρέπει να πετούν τα φέσια τους. Τα οποία βεβαίως θα φορέσουν στη λύση. Μια λύση που στη βάση του πρωτογενούς δικαίου δεν θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού θα τη διαλύσει και θα την αντικαθιστά με δυο ισότιμα συνιστώντα κράτη, στη λογική της παρθενογένεσης του σχεδίου Ανάν! Που σημαίνει ταυτοχρόνως τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. Με άλλα λόγια, Διχοτόμηση.
Εμάς καθόλου δεν μας ξενίζουν οι τοποθετήσεις Ακιντζί. Το είπε από την πρώτη στιγμή. Θέλει να εντάξει τον «βορρά στο διεθνές σύστημα». Δηλαδή να επιτύχει αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και τόνισε ότι η λύση των δυο ισότιμων συνιστώντων κρατών θα είναι σύμφωνη με τις αρχές της ΕΕ. Και γράφαμε από αυτές τις στήλες ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, μια φόρμουλα υπάρχει. Αυτή του πρωτογενούς δικαίου και της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πού να ακούσουν οι φωστήρες;


Ασχολούνταν με την ευθυγράμμιση των άστρων, με τις βόλτες στη Λήδρας και τις θεατρικές παραστάσεις. Μες στην τρελή χαρά. Και τώρα, εμπρός λοιπόν, ας μας πουν πού οφείλεται η πρόοδος στο Κυπριακό; Στο ότι ο κ. Σουλτς αποκαλεί δημόσια τον κ. Ακιντζί ως «Πρόεδρο» ή στο ότι η θεμελίωση της διευθέτησης του Κυπριακού θα στηρίζεται στο πρωτογενές δίκαιο; Στη διάλυση.
Η κοινή γνώμη δικαίως είναι στραμμένη στην Ελλάδα, που ζει τραγικές στιγμές. Εάν η διαπραγμάτευση της Λευκωσίας είναι η ίδια όπως αυτή των Αθηνών, αργά ή γρήγορα, ανάλογες στιγμές θα ζήσουμε και στην Κύπρο, όταν θα μας φέρουν μια λύση-διάλυση, που δεν θα βλέπεται. Θα είναι εκτρωματική. Και θα επιχειρήσουν, προφανώς, να την επιβάλουν με το πιστόλι στον κρόταφο.


Παλιά μου τέχνη κόσκινο, όπως λέει και ο λαός μας. Γι’ αυτό και εμείς προειδοποιούμε από τώρα τον λαό για τα μελλούμενα. Για να μην ισχυριστεί κάποιος ότι ήμασταν μετά Χριστόν προφήτες. Και για να μη μας κοροϊδεύουν ότι μας είχαν πιάσει στον ύπνο.