Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Προσπάθειες συνενώσεως ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ
«Κατεβλήθησαν τις τελευταίες ημέρες: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΣ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Δ. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ - Ο κ. Γλαύκος Κληρίδης είχε δεχθεί να υποστηρίξει υποψηφιότητα τού κ. Σπύρου Κυριανού τον Φεβρουάριο σε περίπτωση συνασπισμού Κεντροδεξιάς - ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ.», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής» από κύκλους που πρόσκεινται τόσο προς το «Δημοκρατικό Κόμμα» όσο και προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό», πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες επαφές σε διάφορα επίπεδα μεταξύ εκπροσώπων των δύο κομμάτων, που συζήτησαν τις δυνατότητες ενοποιήσεως της «Κεντροδεξιάς» και δημιουργίας συνασπισμού των δύο κομμάτων.
Ένας από τους βασικούς στόχους των διαβουλεύσεων ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνενώσεως των δύο κομμάτων, πράγμα που θα εσήμαινε ότι ο νέος συνασπισμός θα υποστήριζε τον δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
Πτήσεις στα κατεχόμενα
Στην αμερικανική εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς» δημοσιεύεται η πληροφορία ότι οι Αερογραμμές του Λουξεμβούργου και της Ισλανδίας «είναι έτοιμες ν' αρχίσουν απ’ ευθείας πτήσεις προς τη βόρεια Κύπρο. Η πληροφορία δημοσιεύεται σε ανταπόκριση του Τζο Αλς Μόρρις, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η βόρεια Κύπρος έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αναπτύξεως.
Συνέντευξη Παπαϊωάννου
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή», ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Παπαϊωάννου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να αναμειγνύεται σε κομματικά ζητήματα, ότι το ΑΚΕΛ υποστηρίζει στο πρόγραμμά του την απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι «οι διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων Κυπρίων θα πρέπει να λυθούν με διακοινοτικές συνομιλίες», που πρέπει, όμως, να είναι ουσιαστικές.
Ο Αμίν διατηρεί κεφάλια στο ψυγείο
Άνοιξε το ψυγείο του Αμίν κι έντρομος βρέθηκε μπροστά σε δύο ανθρώπινα κεφάλια! Το ένα ανήκε στην ερωμένη του θηριώδους προέδρου της Ουγκάντα και το δεύτερο στον εραστή της γυναίκας του. Τη συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έκανε στους χθεσινούς «Σάνταιη Τάιμς» ο πρώην υπηρέτης του Αμίν, Μοζέ Αλέγκο, που ζει τώρα στην Κένυα.
Το 1975, είπε ο υπηρέτης, η Σάρα, μία από τις γυναίκες του Αμίν, του ζήτησε να ανοίξει ένα ψυγείο, σ' ένα από τα σπίτια του δικτάτορα, στην Καμπάλα. Ο Αλέγκο άνοιξε το ψυγεία και βρήκε:
· Το κεφάλι του εραστή της Σάρας, που είχε εξαφανισθεί μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν έγραψε ένα ποίημα στο οποίο σατίριζε τον Αμίν.
· Το κεφάλι μιας πρώην ερωμένης του Αμίν, που ο δικτάτορας είχε υπόνοιες πως τον απατούσε.