Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ

Αναβλήθηκε προσφυγή της Κύπρου στον ΟΗΕ
«Με ''κοινή απόφαση Ελλάδας - Κύπρου'' - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ - Προλήφθηκε κρίση σχέσεων Αθηνών και Λευκωσίας;», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 5 Σεπτεμβρίου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει:
Ο χρόνος της προσφυγής της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναβλήθηκε για μετά τις προεδρικές εκλογές, ανακοινώθηκε χθες επίσημα, μετά τις συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ρολάνδη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αθηναϊκή εφημερίδα γράφει, όμως, ότι η εσπευσμένη επίσκεψη του κ. Ρολάνδη στην Αθήνα έγινε για να προληφθεί έκρηξη ανοικτής κρίσης μεταξύ Αθηνών - Λευκωσίας για το θέμα της προσφυγής στον ΟΗΕ.
Παρά φύσιν ασέλγεια
Για παρά φύσιν ασέλγεια επί 20χρονου από το Ακάκι κατηγορείται ο Τουρκοκύπριος Ιωάννης ή Μουσταφά Αλή Σιουκρί, 43 χρονών, εργάτης από την Κοκκινοτριμιθιά. Επίσης ο 20χρονος κατηγορείται ότι επέτρεψε στον Σιουκρί να ασελγήσει παρα φύσιν επ’ αυτού. Και οι δύο, καθώς και άλλος Τουρκοκύπριος κατηγορούνται ότι βίασαν Τουρκοκυπρία από την Κοκκινοτριμιθιά.
Δεν επιτρέπουν καλλιέργειες
Οι Τούρκοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την καλλιέργεια των ελληνικών χωραφιών στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ πριν από το τέλος του μηνός αυτού ή αρχές Οκτωβρίου. Τούτο αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι οποίες προσθέτουν ότι τη θέση τους αυτή κατέστησαν σαφή οι Τούρκοι στον Διοικητή της Ειρηνευτικής Δυνάμεως του ΟΗΕ στρατηγό Γκράιτελ.
Οικονομία και μίνιμουμ
Αν δεν διασκεδαστούν οι φόβοι και οι ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου μετά την υπογραφή του μίνιμουμ προγράμματος μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, η όλη κατάσταση θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ήδη χαμηλή επενδυτική δραστηριότητα στο όχι μακρινό μέλλον.
Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου σε απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις τής «Σ» για τα οικονομικά πράγματα του τόπου.
Τεράστιος ποντικός κατά βρέφους
Βρέφος οκτώ μηνών κινδύνευσε χθες το πρωί να κατασπαραχθεί από τεράστιο ποντικό που βρέθηκε πάνω στο κρεβάτι του! Τον ποντικό βρήκε και κυνήγησε ο πατέρας του βρέφους, Σόλων Χρυσού, από τα Λατσιά. Το επικίνδυνο τρωκτικό, πριν σκοτωθεί από τον πατέρα του βρέφους, τον δάγκωσε και τον γρατσούνισε, προκαλώντας στα χέρια του διάφορες πληγές και εκδορές. Ο Χρυσού πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν αντιτετανικές ενέσεις. Το γεγονός μάς κατήγγειλε ο ίδιος ο Σόλων Χρυσού, ο οποίος μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, ήρθε στα γραφεία της «Σημερινής» και εξιστόρησε την περιπέτειά του. Το τρωκτικό, όπως μας ανέφερε, μπήκε από το ανοικτό παράθυρο του διπλανού δωματίου, όπου κοιμόταν η μεγάλη του κόρη 4 χρονών και πέρασε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους, όπου βρίσκεται και το κρεβάτι του βρέφους.