Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Τουρκικές πρωτοβουλίες
«ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ - Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην κοινή επίσκεψη των Ντενκτάς - Ονχόν στην τουρκική πρωτεύουσα - ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι ξένοι διπλωμάτες στη Λευκωσία όπως και η κυπριακή Κυβέρνηση, στο ξαφνικό ταξίδι του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντεντκτάς στην Άγκυρα, όπου αναχωρεί σήμερα συνοδευόμενος από τον «πρεσβευτή» της Τουρκίας στη Λευκωσία κ. Τζαντεμίρ Ονχόν.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», της ανακοινώσεως για τη μετάβαση του κ. Ντενκτάς στην Άγκυρα προηγήθηκε μακρά συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον κ. Ονχόν, που επέστρεψε από την τουρκική πρωτεύουσα μόλις την περασμένη Παρασκευή.
Με τη συμπαράσταση της Ελλάδος
Σε χαιρετισμό του προς το Β ́ συνέδριο των Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαιδεύσεως Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κυπριανού τονίζει ότι: Με την συμπαράσταση της Ελλάδος και των όπου γης Ελλήνων και με τη βοήθεια των φιλελευθέρων λαών αγωνιζόμαστε και ανθιστάμεθα κατά του Τούρκου εισβολέως, ελπίζοντες σε καλύτερες μέρες για την πολύπαθη Κύπρο μας.
Κανένας κίνδυνος για χολέρα
Με χθεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Ιατρικής Υπηρεσίας επιθυμεί να διαβεβαιώσει το κοινό ότι επαγρυπνεί συνεχώς και ότι λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την παρεμπόδιση της εισαγωγής και εξαπλώσεως της χολέρας στην Κύπρο και μάλιστα στις περιοχές που ελέγχει το κράτος.
Ποιος έχασε 60 πρόβατα;
Ποιος έχασε 60 πρόβατα, αξίας 1500 λιρών; Αυτό το ερώτημα βασάνιζε χθες την Αστυνομία, όταν βρήκε περιπλανώμενα τα 60 πρόβατα στην περιοχή Αυγόρου.
Τα θύματα της ασφάλτου
Εξήντα επτά νεκροί και 3.361 τραυματίες είναι τα θύματα 4.819 οδικών δυστυχημάτων, που έγιναν κατά τη διάρκεια του 1976 σ’ ολόκληρη την Κύπρο. Τα πιο πάνω στοιχεία αναφέρονται στην έκθεση «Στατιστική Οχημάτων και Οδικών Δυστυχημάτων 1976», που εξέδωσε το Τμήμα Στατιστικής και Ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών. Η έκθεση περιέχει αναλυτικά πληροφορίες σχετικά με οχήματα και οδικά δυστυχήματα για το 1976 και συγκριτικούς πίνακες στοιχείων προηγουμένων ετών. Στην έκθεση αναφέρεται ότι κατά το τέλος του 1976 κυκλοφορούσαν 98.048 οχήματα, σε σύγκριση με 93.357 κατά το 1975, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 3%. Ο αριθμός προσώπων κατά όχημα ήταν το 1976 6,5% σε σύγκριση με 5,8% κατά το 1975. Ο συνολικός αριθμός οχημάτων που ενεγράφησαν για πρώτη φορά κατά το 1976 ήταν 5.878, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός κατά τον προηγούμενο χρόνο ήταν 3.685.

Υποστηρίξτε τη