Σημερινά

Και ξανά συγχαρητήρια!

Μπορούμε να φτάσουμε σε λύση. Και μάλιστα σύντομα. Πολύ σύντομα. Είμαστε κοντά παρά ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμα και του Προέδρου Αναστασιάδη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου, καθώς και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Ά. Κυπριανού, ο οποίος εξελίσσεται σε διπλό πρέσβη. Και του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας. Γιατί είμαστε κοντά σε λύση και ποια θα είναι η λύση, μας απαντά ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο οι ανωτέρω ηγέτες έχουν κοινό όραμα.


Διευκρινίζει, λοιπόν, ο κατοχικός ηγέτης το κοινό όραμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού.
2. Επίκληση της ΕΕ για την εφαρμογή πρωτογενούς δικαίου, δηλαδή παρθενογένεσης και διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
3. Παραμονή εποίκων.
4. Δικαίωμα συνιδιοκτησίας από τον σφετεριστή, τον οποίο μετονόμασαν «νόμιμο» χρήστη.
5. Καθεστώς εγγυήσεων είτε με παλιά είτε με νέα φόρμουλα.
6. Η Τουρκία δεν θα πληρώσει αποζημιώσεις, αλλά θα τις πληρώσουμε από την τσέπη μας.
7. Πλειοψηφίες επί του εδάφους και επί του πληθυσμού. Θα έχουμε εγγυημένες δηλαδή πλειοψηφίες με εσωτερικές ιθαγένειες, τις οποίες μετονομάζουν σε «ιδιότητα πολίτη» για κάθε κρατίδιο.


Και αυτή η ιδιότητα - εσωτερική ιθαγένεια θα είναι συνδεδεμένη με το δικαίωμα της ψήφου, κατά τρόπον ώστε η πλειοψηφία στον βορρά να είναι πάντα τουρκική. Που σημαίνει ότι όσοι Ελληνοκύπριοι δεν θα ανήκουν στη μειοψηφούσα ποσόστωση δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.


Για να το αποκτήσουν, όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα αποτείνονται προς το συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος για να γίνουν πολίτες του. Και αν τους παραχωρείται η «ιδιότητα» και ψήφος θα είναι πλέον Τούρκοι και όχι Έλληνες. Διότι, δεν θα μπορούν να έχουν την «ιδιότητα» και την ψήφο και στα δυο κρατίδια. Αυτό όμως δεν είναι το ευρωπαϊκό αλλά το οθωμανικό δίκαιο.
Αυτές είναι μερικές από τις βασικές πτυχές της «λύσης» και του «κοινού οράματος». Ουδέν άλλον σχόλιο. Για άλλη μια φορά, ξανά δηλαδή, τα θερμά μας συγχαρητήρια!