Ποιος Έλληνας μπορεί να εμπιστευτεί τον αδίστακτο Ερντογάν;

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, έδωσε τη συνταγή για την ορθή, δίκαιη, διαρκή και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Σε δηλώσεις της μετά από συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδη, η κυρία Μογκερίνι υπογράμμισε: «Προφανώς η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο είναι ένα λειτουργικό κράτος, και ιδιαίτερα για οποιοδήποτε κράτος - μέλος της Ε.Ε. (η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια) είναι το γεγονός ότι είναι κράτος μέλος της Ε.Ε.». Η θέση της Υπάτης Εκπροσώπου της Ε.Ε. αποτυπώνει την ουσία της μέγιστης πτυχής του Κυπριακού, που είναι η ασφάλεια. Και οι δύο πλευρές επιμένουν στο ζήτημα αυτό, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Η ελληνική πλευρά δεν εμπιστεύεται την κατοχική Τουρκία, η οποία καθημερινά επιβεβαιώνει τους επιθετικούς και επεκτατικούς στόχους της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ποιος Έλληνας της Κύπρου μπορεί να εμπιστευτεί ποτέ έναν αδίστακτο Ερντογάν, ο οποίος καθυβρίζει τους συμμάχους του και δη τους Αμερικανούς, Ευρωπαίους, καταρρίπτει ρωσικό μαχητικό, εξυβρίζει τους Ισραηλινούς, ποδοπατεί κάθε έννοια δικαίου, αρχών και αξιών επί των οποίων στηρίζεται κάθε δημοκρατική κοινωνία; Ποιος Έλληνας της Κύπρου μπορεί να εμπιστευτεί έναν Ερντογάν, που δολοφονεί, συλλαμβάνει, φυλακίζει, παραβιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ίδιου του τουρκικού λαού; Ποιος Έλληνας της Κύπρου μπορεί να εμπιστευτεί έναν Ερντογάν, που εξολοθρεύει τους Κούρδους, διώκει και καταπιέζει τους Χριστιανούς και τους Αλεβίτες, εισέβαλε στη Συρία και στο Ιράκ, απειλεί με πόλεμο τη Βαγδάτη και συμπεριφέρεται ως ο μεγαλύτερος αληταράς, πειρατής και άρπαγας στην περιοχή μας; Ποιος Έλληνας της Κύπρου εμπιστεύεται έναν Ερντογάν που έχει καθυποτάξει τα κατεχόμενα και τα θεωρεί ως επαρχία της Τουρκίας;


Ποιος Έλληνας της Κύπρου μπορεί να εμπιστευτεί έναν Ερντογάν, που καθημερινά απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζει την ΑΟΖ της, διεκδικεί θαλασσοτεμάχιά της, δεν σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας ούτε και το Διεθνές ή το κοινοτικό και απαιτεί γην και ύδωρ; Ποιος Έλληνας της Κύπρου εμπιστεύεται έναν Ερντογάν, που χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα και απαιτεί να την καταλύσει ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου; Συνακόλουθα προς τα πιο πάνω, ποιο ελληνικό χέρι θα δεχτεί παραμονή έστω και ενός Αττίλα στο νησί; Ποιο ελληνικό χέρι θα υπογράψει εγγυήσεις... μεταλλαγμένες, όπως υποβάλλεται κουτοπόνηρα; Ποιο ελληνικό χέρι θα κάνει οποιαδήποτε έκπτωση στην ασφάλεια του κυπριακού Ελληνισμού, που απειλείται ευθέως από την Τουρκία και τους εδώ εγκαθέτους της με εθνικό, βιολογικό και φυσικό αφανισμό;


Γι’ αυτά όλα, εξοργίζει όλους τους Έλληνες η πρόταση Αναστασιάδη για αποχώρηση του 75% του Αττίλα και το υπόλοιπο 15% (δηλ. 15.000 στρατιώτες) να αποχωρήσουν εν ευθέτω χρόνω. Κι αν δεν αποχωρήσουν; Ποιος θα τους εξαναγκάσει να το κάνουν; Σήμερα, ο Ν. Αναστασιάδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο. Τι είδους ενημέρωση θα κάνει ένας διαρκώς ψευδόμενος, εν παντί αναξιόπιστος και εξ αυτών πολιτικά επικίνδυνος Πρόεδρος; Ποιος; Ένας Αναστασιάδης που, ενώ κρατά ενσυνείδητα στο σκοτάδι λαό και πολιτικούς, αίφνης θυμήθηκε την ενότητα! Ενότητα σε τι; Ενότητα για τι; Ο Ν. Αναστασιάδης μεταλλάσσεται, ανάλογα με το ακροατήριο, άλλοτε σε σούπερ πατριώτη, ενδεδυμένος με 25 φουστανέλες, και άλλοτε στον πλέον ορκισμένο Αναν-ιστή, που μάχεται να επιβάλει χειρότερο του απορριφθέντος εκτρώματος, σχέδιο.


Τι απαιτούν και τι αξιώνουν οι Τούρκοι, τα ξέρουμε ξεκάθαρα επειδή τα βροντοφωνάζουν καθημερινά. Ξέρουμε τις κόκκινες γραμμές τους. Οι δικές μας, ποιες είναι; Γιατί δεν ξεκαθαρίζονται προς υποτιθέμενους φίλους και προς τους Τούρκους εχθρούς, ώστε και οι πολίτες να καθησυχαστούν ότι ο Ν. Αναστασιάδης όντως υπερασπίζεται τα δίκαια και την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού σε τούτα τα χώματα; Γιατί ο Πρόεδρος δεν υπερθεματίζει τη δήλωση Μογκερίνι; Γιατί δεν την κάνει λάβαρο της πολιτικής του; Προπάντων γιατί δεν καταγγέλλει έστω και μία φορά την κατοχική Τουρκία, παρά μόνο γλείφει τον σουλτάνο; Ο Ν. Αναστασιάδης φαίνεται να εμπιστεύεται τον αδίστακτο Ερντογάν. Οι Έλληνες της Κύπρου, ΟΧΙ!