Ξύπνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός…

«Αυτήν την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα, που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρην οφθαλμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης.


Επειδή ακούω διάφορες δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και των συνόρων μας, κάποιοι τώρα τελευταία δείχνουν με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή τους να ξαναγράψουν την Ιστορία αλλά και να ξαναχαράξουν τα σύνορα, ας το ξεχάσουν μια για πάντα». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, 28 Οκτωβρίου 2016.
Σε ποιον αναφέρεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός; Στην Τουρκία. Με την οποία, όμως, συναγελάζεται. Και ποια σύνορα αμφισβητεί ο Ερντογάν; Της Ελλάδας. Μόνο; Και η Κύπρος; Δεν είναι γη ελληνική; Με ελληνικές σημαίες δεν υποδέχθηκε ο κόσμος του ΔΗΣΥ την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη στην Προεδρία; Αυτή δεν είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας; Δεν ανήκουμε στο ίδιο έθνος;
Ερώτημα νέο: Με αυτήν την επεκτατική Τουρκία θα υπογράψει σύμφωνο φιλίας με τη λύση του Κυπριακού ο Νίκος Κοτζιάς; Τι λένε επί τούτου οι «απορριπτικοί» και «αντιομοσπονδιακοί» εν Κύπρω οπαδοί του; Ποια είναι η διαφορά της φασιστικής και Ναζιστικής Γερμανίας από την Τουρκία; Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Κοτζιάς, ότι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή και ότι συναινούν με την πολιτική τους για τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως καθορίστηκε από την Άγκυρα το 1956;


Γνωρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι θα νομιμοποιηθούν στην ουσία τα σύνορα με το ψευδοκράτος, το οποίο θα αναγνωριστεί και θα καταστεί ο βορράς εσαεί τουρκικός, ως άλμα προς την υλοποίηση της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής; Παραδίδεται ή όχι γη ελληνική;
Ακούστε, κ. Πρωθυπουργέ, η δημαγωγία είναι η εύκολη λύση. Όπως και ο τυχοδιωκτισμός. Έχετε πει και εσείς και οι προκάτοχοί σας τόσο πολλά ψέματα, που για σας, άλλο ένα δεν κοστίζει απολύτως τίποτα. Κοστίζει, όμως, στην πατρίδα. Οι δηλώσεις σας αναφέρονται σε αυτό που επί μακρόν ονομάζουμε αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Χαιρόμαστε που την ανακαλύψατε! Ξυπνήσατε! Τώρα τσιμπήστε και τον κ. Κοτζιά.


Εάν πέσει η Κύπρος, ακολουθεί το Αιγαίο και η Θράκη. Τι κάνετε, όμως, για να σωθεί η Κύπρος και εν συνεχεία άλλα τμήματα του ελληνικού Έθνους, αλλά και για να κοπεί ο δρόμος στο τουρκικό φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο φραστικά μέμφεστε; Κρύβεστε πίσω από τη Λευκωσία και προσφέρετε την Κύπρο ως δώρο στην Τουρκία, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα εξευμενίσετε το θηρίο. Βεβαίως, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται. Άρα, η Λευκωσία έχει την κύρια ευθύνη.


Ιδιαιτέρως βολική προσέγγιση, όταν μάλιστα η Ελλάδα έχει νομικές, πολιτικές, στρατιωτικές και ηθικές ευθύνες. Το δόγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της λογικής, που θέλει την Κύπρο μακριά και αβοήθητη. Αποδυναμώνει, όμως, την ίδια την Ελλάδα. Η οποία δεν βοηθά τον εαυτό της. Εάν υπερασπιζόταν επί τη βάσει αποτρεπτικής στρατηγικής την Κύπρο, σήμερα δεν θα ήταν συνταυτισμένος ο τουρκικός στόχος της ομοσπονδίας με τη λύση του Κυπριακού. Και με την επιβολή του τουρκικού φασισμού. Και δεν θα ήταν ασυνεπής με όσα δηλώνει ο κ. Τσίπρας τις παραμονές του νέου κύκλου συνομιλιών του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ελβετία.


Διότι η ομοσπονδία δεν αποτρέπει την τουρκική αναθεωρητική πολιτική, αλλά της ανοίγει την πύλη για να προχωρήσει στη διχοτόμηση του Αιγαίου και στην κυπροποίηση της Θράκης, όπως έλεγε ο Νεοκλής Σαρρής. Αυτά εν ολίγοις, κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, ή όπως έγραφε ο Ίων Δραγούμης, του Αθηναϊκού Κράτους, το οποίο αφού ξεπάστρεψε με την πολιτική του ανευθυνότητα και την τυχοδιωκτική του πρακτική όλους τους εκτός των συνόρων Έλληνες, τώρα βρίσκεται στην απόλυτη παρακμή... Και τρώει τις σάρκες του.