Πάει κόντρα στην ΕΔΕΚ ο Σάββας Ξενοφώντος

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ
ΜΕΤΩΠΟ με την ΕΔΕΚ άνοιξε χθες ο Δήμαρχος Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος, εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του στις Δημοτικές Εκλογές του Δεκεμβρίου.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «παρ' όλη την αντιμετώπιση της οποίας έτυχα από την ηγεσία του κόμματος, το οποίο υπηρέτησα για 45 χρόνια και την πικρία που ένιωσα, εντούτοις οι έντονες προτροπές των συνδημοτών μου και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα αγαπημένα μου Λεύκαρα με οδηγούν στην επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Υπηρέτησα τα Λεύκαρα πάνω από κόμματα, με μόνη μου έγνοια την προκοπή και την ευημερία τους και προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκα χωρίς καμιά απολύτως άλλη σκοπιμότητα ή υστεροβουλία. Ήμουν σταθερά παρών καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μου στη δημόσια ζωή της κοινότητας και έδωσα ανυστερόβουλα και ανιδιοτελώς όλες μου τις δυνάμεις.


Ανάλωσα τον καλύτερό μου εαυτό στην υπηρεσία του Δήμου, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και ζητώ από τους Λευκαρίτες να μου ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους», καταλήγει ο κ. Ξενοφώντος.
Η στήριξη στον Σοφοκλή
Σημειώνεται πως στα μέσα του περασμένου μήνα η ΕΔΕΚ είχε ανακοινώσει την υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του πρώην Δημάρχου Λευκάρων, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Βουλευτή και Ευρωβουλευτή Σοφοκλή Σοφοκλέους.


Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Ξενοφώντος, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Μαρίνο Σιζόπουλο ζητούσε τη διαγραφή του κ. Σοφοκλέους από το κόμμα, με τον κ. Σιζόπουλο να μην κάνει αποδεκτό το εν λόγω αίτημα.


Μιλώντας προ τριών εβδομάδων στην εφημερίδα μας ο κ. Σιζόπουλος είχε τονίσει πως δεν ετίθετο ένα τέτοιο θέμα, αφού ο κ. Σοφοκλέους είχε ενημερώσει το κόμμα για την πρόθεσή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στα Λεύκαρα εκ των προτέρων.
Μ.ΑΔ.