Ειδήσεις

Συνελήφθη ύποπτος για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Η Αστυνομία συνέλαβε χθες το μεσημέρι 77χρονο, ο οποίος καταζητείτο από την Ιnterpol Ισραήλ ως ύποπτος για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκε αλληλογραφία στο ΤΑΕ Λάρνακας μέσω της Interpol Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την οποία 77χρονος από το Ισραήλ καταζητείται από τις Αρχές της χώρας με διεθνές ένταλμα σύλληψης για αδικήματα λήψης αμοιβής και δόσης αμοιβής για ανθρώπινα όργανα, διαπραγμάτευσης για μεταμόσχευση οργάνων, διεξαγωγής μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς εξουσιοδότηση, συνωμοσίας, παρακώλυσης δικαιοσύνης, απόσπασης με δόλο υπό καθεστώς απειλής, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εκβιασμού. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στο Ισραήλ κατά τα έτη 2014 μέχρι το 2016.
Εναντίον του 77χρονου εξασφαλίστηκε προσωρινό ένταλμα σύλληψης και η Αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του γύρω στη μία σήμερα το μεσημέρι.
Ο άνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του, εν αναμονή των απαραίτητων εγγράφων από το Ισραήλ προκειμένου να εκδοθεί.