Οι Ολλανδοί κατάλαβαν. Οι δικοί μας αγρόν ηγόρασαν...

Ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών Bert Koeders, μιλώντας πρόσφατα σε φοιτητές Πανεπιστημίου του Βελγίου, δήλωσε ότι ο «νεοθωμανισμός» είναι η σχολή σκέψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.


Σημείωσε πως ο «νεοθωμανισμός» προσβλέπει στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην επαναφορά υπό τουρκικό έλεγχο των εδαφών που κατείχαν οι Οθωμανοί την εποχή της αυτοκρατορικής τους ακμής.


Ο βελγικός Τύπος, που αναφέρεται στην ομιλία του Ολλανδού ΥΠΕΞ, σημειώνει ότι το «ένδοξο» αυτό παρελθόν επιθυμούν να αναβιώσουν και τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προβάλλοντας διαρκώς στις οθόνες τους χάρτες με τις εκτάσεις στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ, που αποτελούσαν κάποτε τμήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα με τον Ολλανδό ΥΠΕΞ, οι νεοθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια της Ολλανδίας, και τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας αντιλαμβάνεται ότι οι βλέψεις της Τουρκίας, στη Συρία και στο Ιράκ, πηγαίνουν πιο μακριά από την εκπεφρασμένη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ΡΚΚ.
Αν οι Ολλανδοί, τόσο μακριά από την Τουρκία, αντιλαμβάνονται πόσο καθαρές είναι οι προθέσεις της Τουρκίας και πόσο ξεκάθαρος ο στόχος του Ερντογάν να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τότε πόσο τυφλοί και πόσοι βαρήκοοι και στερούμενοι κάθε διορατικότητας είναι οι ηγέτες μας, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ποιον στόχο έχει η Τουρκία όσον αφορά την Κύπρο.


Και αν η Ολλανδία θεωρεί πως η ασφάλειά της βρίσκεται σε κίνδυνο από τις νεοθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας, πόσο ανίκανοι είναι οι δικοί μας ηγέτες να διαγνώσουν τους κινδύνους που διατρέχει η Κύπρος, 40 μίλια κοντά στην Τουρκία, και με τα στρατεύματά της μέσα στο νησί.
Αλλά, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ καθυστέρησε πολύ να ανακαλύψει τις νεοθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας. Εδώ και δεκαετίες, ο ιδρυτής της «Σημερινής» Κώστας Ν. Χατζηκωστής, με άρθρα και συγγράμματά του, προειδοποιούσε τον Ελληνισμό για το όραμα των Τούρκων ηγετών, να αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολύ πριν από τον Ερντογάν, οι ηγέτες της Τουρκίας είχαν κάνει ξεκάθαρο το νεοθωμανικό όραμά τους.


Οι ηγέτες του Ελληνισμού, εδώ και στην Αθήνα, ουδέν αντελαμβάνοντο, ουδέν διησθάνοντο και κανένα μέτρο δεν ελάμβαναν για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Αντιθέτως. Εφρόντιζαν να απογυμνώσουν εντελώς την Ελλάδα και την Κύπρο από κάθε ισχύ, μέχρι που τις παρέδωσαν στην οικονομική αφαίμαξη και στην αμυντική, πνευματική και κοινωνική αποθωράκιση.
Αυτή τη στιγμή, τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ και τη Συρία, ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, δηλώνει πως «χάσαμε εδάφη που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας», καθημερινά παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, και υπάρχουν ακόμη ηγέτες οι οποίοι πιστεύουν αφελώς και βλακωδώς πως θα εγκαταλείψει την ιδέα της επανάκτησης της Κύπρου, ως του πιο αδύνατου κρίκου στην αλυσίδα των νεοθωμανικών ονείρων του.
Όσοι προωθούν λύση διά της οποίας η Τουρκία παραμένει στην Κύπρο, όχι ως παράνομος κατακτητής αλλά ως νόμιμος επικυρίαρχος, ανοίγουν τον τάφο του κυπριακού Ελληνισμού. Η Τουρκία, έχοντας εδώ ως προγεφύρωμα το νομιμοποιημένο, πλέον, τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, θα προελάσει όχι μόνο στην τελική κατάκτηση της Κύπρου, αλλά και άλλων κρατών της περιοχής.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου το είχε κάνει αυτό ευκρινέστατο: Ευχήθηκε να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, ώστε το τουρκικό συνιστών κράτος «να καταστεί το δόρυ προστασίας των συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Συνιστά τραγωδία, οι Ολλανδοί ηγέτες, τόσο μακριά από την Τουρκία, να αντιλαμβάνονται καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να αντιληφθούν οι ηγέτες της Κύπρου, οι οποίοι έχουν βιώσει πέραν των 60 χρόνων τη νεοθωμανική απειλή της Τουρκίας να εκδηλώνεται έμπρακτα, μέσα στην ίδια την πατρίδα τους...