Προς κύριο Βίκτωρα....

«Ο κυπριακός λαός θα πρέπει να είναι ήσυχος και συνάμα βέβαιος, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλήρη συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών», δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Τον ερωτούμε: Εφόσον έχει συναίσθηση των ευθυνών του, γιατί συμπεριφέρεται ανεύθυνα; Γιατί πάει σε καθοριστικό δείπνο και υψώνει τα χέρια στον Ακιντζί και τον Έιντε, αποδεχόμενος πενταμερή διάσκεψη η οποία αποκλείει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ε.Ε. και των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας; Γιατί, ενώ έχει συναίσθηση των ευθυνών του, διαπραγματεύεται λύση αφανισμού του κυπριακού Ελληνισμού;
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σκέφτεται τις επόμενες εκλογές», προσθέτει ο κ. Βίκτωρας.
Του απαντούμε: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτεται μόνο τις εκλογές. Τίποτε άλλο. Και επειδή γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε και των εθνικά επιλήψιμων πολιτικών του στο Κυπριακό, έχει επικεντρωθεί στην υπογραφή μίας λύσης η οποία θα τον αναβαθμίσει σε Πρόεδρο της διζωνικής Κύπρου, ο οποίος σε συνεργασία με τον Συμπρόεδρο Ακιντζί θα αναλάβουν την εφαρμογή της διζωνικότητας.
Εάν ο κ. Αναπληρωτής Εκπρόσωπος, ευρισκόμενος τόσο πλησίον του Προέδρου, αδυνατεί να αντιληφθεί τις προθέσεις και τα σχέδια του Προέδρου, το πρόβλημα είναι δικό του. Αλλά τουλάχιστον στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον Πρόεδρο, ας μην τον εκθέτει...
Ο κ. Βίκτωρας, προτού προβεί σε δηλώσεις, καλείται να μελετήσει. Να μελετήσει και τον πρότερο πολιτικό βίο του αφεντικού του, αλλά και τον πρόσφατο. Να ζητήσει από το ΔΗΚΟ να του αποστείλει το συμφωνητικό υποστήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Και εκεί μέσα θα διερωτηθεί, εάν ο υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης είναι ο ίδιος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.


Εάν η πολιτική με την οποία εξελέγη Πρόεδρος, υφαρπάζοντας τις ψήφους των δηκοϊκών, είναι αυτή που ακολουθεί σήμερα. Δεν θα αναγνωρίσει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε θα αντιληφθεί ποία είναι η πολιτική του.
Θα βοηθήσουμε τον κ. Βίκτωρα να αντιληφθεί:
Ο Νίκος Αναστασιάδης άλλη πολιτική δεσμεύθηκε να ακολουθήσει και εντελώς διαφορετική πολιτική ακολουθεί σήμερα. Και του υποδεικνύουμε τούτο: Στο προεκλογικό πρόγραμμα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ, στήριξης της υποψηφιότητάς του, πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη διζωνική ομοσπονδία. Και ξέρει γιατί ο κ. Βίκτωρας; Επειδή το ΕΥΡΩΚΟ απέρριπτε τη διζωνική, δεν αποδεχόταν αναφορά σε αυτήν στο πρόγραμμα και ο Νίκος Αναστασιάδης ενέδωσε.


Γι' αυτό λέμε στον κ. Βίκτωρα. Πάντοτε η σκέψη του κ. Αναστασιάδη, και τότε και σήμερα, είναι επικεντρωμένη μόνο στην εξουσία. Είτε ως Πρόεδρος της «Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας» (η ορολογία δική του), είτε ως Πρόεδρος της διζωνικής Κύπρου.
Ο κ. Βίκτωρας πρέπει, επίσης, να αντιληφθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι εξουσιοδοτημένος από τον λαό να διαπραγματεύεται το εθνικό πρόβλημα. Επειδή ακριβώς με άλλη πολιτική εξελέγη και διαφορετική πολιτική ακολουθεί. Ούτε εξουσιοδοτημένος είναι να αποφασίζει ποια ελληνικά εδάφη θα παραχωρηθούν στην Τουρκία, ούτε πόσοι και ποίοι Ελληνοκύπριοι βιαίως εκτοπισθέντες θα επιστρέψουν.


Ούτε εξουσιοδότηση έλαβε από τον λαό να μετονομάζει τους σφετεριστές σε χρήστες, να αποφασίζει πόσοι Τούρκοι έποικοι θα παραμείνουν, πότε και πόσα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν, και εάν η λύση θα είναι διζωνική ή τριζωνική.
Αυτά, και άλλα πολλά, οφείλει να τα θέσει σε δημοψήφισμα ενώπιον του λαού, για να λάβει έγκριση ή απόρριψη.
Γιατί δεν τολμά, εφόσον έχει «πλήρη συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών»;
Όσο αφορά τις «Κασσάνδρες», καλούμε τον κ. Βίκτωρα να ενθυμηθεί πόσες κασσανδρολογίες κατέγραψε ως δημοσιογράφος το 2004. Να ενθυμηθεί τη Μικρασιατική Καταστροφή εάν δεν ενεκρίνετο το σχέδιο Ανάν, να ενθυμηθεί τα περί τελευταίας ευκαιρίας, να ενθυμηθεί τα περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους, τα περί εισβολής των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές που θα απαιτούσαν τα ζυριχικά τους δικαιώματα, και τότε θα αντιληφθεί ποιοι είναι οι «Κασσάνδρες».


Ποτέ στην ιστορία της Κύπρου δεν υπήρξαν τόσες «Κασσάνδρες» και δεν ασκήθηκαν τόσο απεχθείς εκβιασμοί εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού.
Πρώτοι διδάξαντες, οι σημερινοί εργοδότες του...