Τοπικά

«Να πλένετε τα περιπολικά από την τσέπη σας»

Έρευνα για Εγκύκλιο που προκάλεσε οργή στα μέλη της δύναμης

Την οργίλη αντίδραση των μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας προκάλεσε εγκύκλιος, που τους εστάλη στις 30 Νοεμβρίου, υπογεγραμμένη από τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή. Η εγκύκλιος δίνει οδηγίες στα μέλη να πληρώνουν από την τσέπη τους το πλύσιμο των περιπολικών μέχρι να εξασφαλιστεί σχετικό κονδύλι!


Στην εγκύκλιο υποδεικνύεται, μάλιστα, στους αστυνομικούς συγκεκριμένο πρατήριο, με το οποίο συμφωνήθηκε το ποσό των 2,50 ευρώ ανά πλύσιμο, μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης! Σημειώνεται, επίσης, στην πρωτοφανή αυτή εγκύκλιο ότι τα προαναφερθέντα έξοδα θα καταβάλλονται από τον οδηγό του περιπολικού.


«Περιττό να τονιστεί ότι επιβάλλεται τα υπηρεσιακά οχήματα να είναι καθαρά μέσα και έξω και επαρκώς συντηρημένα», προστίθεται στην εγκύκλιο. Η οδηγία αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ανάμεσα στα μέλη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ότι η απόφαση ήταν αυθαίρετη, επιπόλαιη και επιβαρυντική ως προς το εισόδημά τους, που έχει ήδη υποστεί περικοπές από μνημονιακά και κυβερνητικά μέτρα λιτότητας.
Κληθείς από τη «Σημερινή» να τοποθετηθεί επί του θέματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως «ο Αρχηγός της Αστυνομίας δεν ήταν ενήμερος για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο». Πρόσθεσε πως ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας να ετοιμάσει έκθεση γεγονότων, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω χειρισμοί.