Αναλύσεις

«Made in Turkey»

Ο πόνος της προσφυγιάς πέραν πάσης αμφιβολίας είναι αφόρητος. Τον ζήσαμε και τον ξέρουμε πολύ καλύτερα απ’ όλους τους άλλους λαούς εμείς οι Έλληνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες! Όλο αυτό που παρακολουθούμε σήμερα να εκτυλίσσεται, αυτός ο πραγματικός «κατακλυσμός» με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (μαζί μ’ αυτούς και αόρατοι πράκτορες) που καθημερινά φθάνουν στην πατρίδα μας εντάσσεται σε ένα άρτια οργανωμένο σατανικό σχέδιο «made in Turkey», με ενορχηστρωτή τον Αχμέτ Νταβούτογλου (όψιμος φίλος του Αλέξη), που στο σύγγραμμά του «Το στρατηγικό βάθος» γράφει: «Αν τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι παρά φυσική προέκταση της Ανατολίας, τότε η συμπερίληψή τους στην ελληνική επικράτεια δεν αποτελεί παρά ιστορικό ατύχημα που πρέπει να διορθωθεί...».


Και επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε συνήθως πολύ κοντή μνήμη, θυμίζω τι δήλωσε πριν από μερικά χρόνια ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας, ο Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Τότε, ο Οζάλ (που μαζί με τον Ανδρέα στο Νταβός της Ελβετίας έβαλαν το Κυπριακό στο ράφι), εννοούσε ότι η δημογραφική άνθηση της Τουρκίας ήταν τέτοια, που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Τουρκία δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτεί, απλώς θα αρκούσε να περιμένει.


Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και η «προφητεία» Οζάλ, με καθοδηγητή τον Αχμέτ Νταβούτογλου, έρχεται να εκπληρωθεί με τη μεθοδική προώθηση όλων των προσφυγικών ροών και μεταναστών από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες, μόνο μέσω του Αιγαίου στον χερσαίο χώρο της Ελλάδας, με ταυτόχρονη συνεννόηση της Άγκυρας με τα Σκόπια για κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας, ώστε αυτοί να εγκλωβιστούν και να παραμείνουν εσαεί στη χώρα μας! Ενώ θα ήταν πολύ πιο λογικό και ασφαλές, για να μην πνίγονται οι πρόσφυγες στις ελληνικές θάλασσες, να προωθούνται μέσω Αδριανούπολης και άλλων διόδων στη Βουλγαρία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε μόνιμο μαρασμό. Στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την πατρίδα μας ήρθε να προστεθεί η οικονομική δυσπραγία που δημιουργεί ύφεση στην οικονομία, τεράστια ανεργία και κυρίως οδηγεί τους νέους μας και τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μετανάστευση! Το προσφυγικό συμπληρώνει την αλυσίδα μιας σειράς δυσεπίλυτων προβλημάτων, που κανείς δεν γνωρίζει πού θα οδηγήσουν τελικά. Τα σκοτεινά κέντρα, οι οίκοι της ενοχής και τα τρωκτικά της Τρόικας με τις αποφάσεις τους, μας οδηγούν συνειδητά και με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν ατέλειωτον κατήφορο. Για μας άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Έχουμε ιερή υποχρέωση, όλοι μαζί, με τον δικό μας τρόπο, να στείλουμε το μήνυμα πως δεν είμαστε πρόβατα, δεν είμαστε αγέλη, αλλά είμαστε άνθρωποι με πείσμα, αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλα τα δυνατά μέσα και για να αποκαλύψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη σκευωρία.
Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, την προσφυγική, και διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να βρει άμεσα λύσεις. που όπως φαίνεται, δεν μπορεί ή το πιθανότερο μάλλον δεν θέλει να βρει! Κι αυτό είναι ένα θέμα που ασφαλώς δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Όχι τόσο για τη μη ελεγχόμενη ελεεινή τουρκική συμπεριφορά, αλλά για την ανερμάτιστη, ανεύθυνη, φονική και προκλητικά φιλοτουρκική στάση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών (στην πράξη τα ΝΑΤΟϊκά πλοία είναι άφαντα), που κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτό το οργανωμένο-σατανικό σχέδιο (πολλές φορές τον ενισχύουν κιόλας) των γειτόνων μας.


Από τη μια η χώρα μας, που παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, περιθάλποντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χιλιάδες πρόσφυγες που την κατέλυσαν, και όχι μόνο δεν επιβραβεύεται, αλλά τιμωρείται! Και από την άλλη, η Τουρκία, με τις αμέτρητες ευθύνες και ενοχές, λόγω της ανάμειξής της στην ισλαμική τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS, τον βομβαρδισμό των Κούρδων, τα τεράστια δημοκρατικά ελλείμματα, τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες αντικαθεστωτικών και το κλείσιμο εφημερίδων, να επιβραβεύεται και να ενισχύεται με πακτωλό χρημάτων, με ταυτόχρονη πίεση προς την κατεχόμενη σε ποσοστό 37% από τα τουρκικά στρατεύματα Κυπριακή Δημοκρατία (που η Άγκυρα δε αναγνωρίζει), για άνοιγμα και συζήτηση, άνευ όρων, βασικών ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας!
Υ.Γ.: Πώς είναι δυνατόν την ώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια τόσο μεγάλη δοκιμασία, να πιέζεται ταυτοχρόνως από την Τρόικα για νέα πιο οδυνηρά και δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, που θα δώσουν τη χαριστική βολή στο ήδη καταρρέον οικονομικό και κοινωνικό οικοδόμημά της; Πώς είναι δυνατόν, αλήθεια, από τη μια πόρτα να μπαίνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και από την άλλη, λόγω της ληστρικής συμπεριφορά της Ευρώπης, να μεταναστεύει από τη χώρα το πιο παραγωγικό κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της, που είναι οι νέοι μας; Και γιατί αλήθεια δεν χρησιμοποιούνται οι αεροπορικές συγκοινωνίες για τη μεταφορά των προσφύγων στις χώρες που υποτίθεται είναι διατεθειμένες να δεχθούν τη μετεγκατάσταση τους;
Ερώτηση: Πόσοι Έλληνες νομίζετε πιστεύουν ότι από λάθος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» ο κ. Μουζάλας;
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας