Ενέργεια

Ομιλητής στο «Σαράι» του Ντενκτάς ο Κυπριανού

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς (Rauf Raif Denkta? Kultur ve Kongre Saray?), του παράνομου πανεπιστημίου’ Ανατολικής Μεσόγειου στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο, είναι προγραμματισμένη για να διεξαχθεί σήμερα η ομιλία του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και την επίσκεψη του ΑΚΕΛ στην Τουρκία. Την όλη εκδήλωση διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Αμμοχώστου-Magusa Ιnisiyatifi» και είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.


Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο όλο ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο πολυτελέστατο κτήριο διαθέτει και άλλες αίθουσες εκδηλώσεων που φέρουν ονόματα όπως Αρσινόη, Λάμπουσα, Σαλαμίς, Σόλοι, Πόρτα ντελ Μάρε και την αίθουσα Οθέλλος, στις οποίες κάλλιστα οι διοργανωτές θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τη εκδήλωση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της «Σημερινής» με τον ίδιο τον Άντρο Κυπριανού για το όλο ζήτημα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε παντελή άγνοια.


Ερωτηθείς, αν προτίθεται να αναβάλει την εκδήλωση εφόσον ενημερώθηκε, αρχικά διερωτήθηκε για ποιο λόγο, για να του επισημανθεί πως μια ενδεχόμενη ομιλία του σε αίθουσα με το όνομα του Ντενκτάς πολύ πιθανό να εγείρει ποικίλες αντιδράσεις, δεδομένου του βίου και των έργων του Ρ. Ντενκτάς στην Κύπρο. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ακολούθως ότι θα διερευνήσει το όλο ζήτημα και θα πράξει ανάλογα. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ στην αρχική πρόσκληση αναγραφόταν ότι η ομιλία θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς (ΚΥΚΟΜ), στη συνέχεια το όνομα του Ντενκτάς διαγράφτηκε και έμεινε μόνο το ΚΥΚΟΜ....