Ειδήσεις

Οι καλύτερες ανάμεσα στις ίσες

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα 11α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015
Απόλυτοι κριτές για άλλη μια χρονιά ήταν οι αναγνώστες του πρώτου περιοδικού της Κύπρου, ενώ οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σταρ Σάκης Ρουβάς

Πραγματοποιήθηκαν χθες, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, τα 11α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015. Τα βραβεία, που παρουσίασε με επιτυχία η Shiseido, τίμησαν για ακόμη μία χρονιά τις γυναίκες που διακρίθηκαν και διέπρεψαν τη χρονιά που μας πέρασε. Απόλυτοι κριτές για άλλη μια χρονιά ήταν οι αναγνώστες του πρώτου περιοδικού της Κύπρου, που με την ψήφο τους ανέδειξαν τις πρώτες ανάμεσα στις ίσες. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 16.382 αναγνώστες. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο κορυφαίος σταρ Σάκης Ρουβάς, που με το σπάνιο ταλέντο του και τη μοναδική του λάμψη έκανε τη βραδιά των βραβεύσεων, μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη.
Η βραδιά
Η λαμπρή βραδιά ξεκίνησε με ομάδα 11 χορευτριών, οι οποίες μέσω της χορογραφίας του Φωκά Ευαγγελινού και της διδασκαλίας του Χάρη Σάββα, αποτύπωσαν τις εκφάνσεις της γυναικείας προσωπικότητας. Η σύνθεση ήταν του Ευθύβουλου Θεοχάρους. Ακολούθως, η πόρτα της σκηνής του Θεάτρου ανυψώθηκε και 50 γυναίκες εμφανίσθηκαν στη σκηνή, ενώ ακουγόταν το τραγούδι των φετινών βραβείων «Πάντα γυναίκα», που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη βραδιά αυτή από τον συνθέτη Ανδρέα Αναστασίου και τον στιχουργό Σταύρου Σταύρου, ενώ το τραγούδι ερμήνευσαν οι Στέφανη Συμεωνίδη, Σοφία Πατσαλίδη και Χριστίνα Αργύρη. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής και ξεκίνησαν οι απονομές.
Πολλές οι συγκινήσεις
Οι πιο συγκινητικές στιγμές της ψεσινής εκδήλωσης ήταν η βράβευση της Άννας Γεωργίου με το Τιμητικό Βραβείο «Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή», και η εμφάνιση στη συνέχεια στην σκηνή τεσσάρων γυναικών, οι οποίες παρουσίασαν από μια ιστορία η καθεμιά. Πρόκειται για τις Σπυρούλα Δαυίδ με πατέρα αγνοούμενο, Χρυσάνθη Δημοσθένους, νεαρή φοιτήτρια που πέρασε καρκίνο, Βιβή Βαλιαντή πολύτεκνη μητέρα και Achu Maureen Anim, από το Καμερούν, που βίωσε τον ρατσισμό και την προσφυγιά, οι οποίες διηγήθηκαν εν συντομία τη δική τους ιστορία, κλείνοντας και οι τέσσερεις με τη φράση «Γιατί είμαι γυναίκα!». Εν συνεχεία η Όλγα Βενετσιάνου ερμήνευσε το τραγούδι «Το πάτωμα» (Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης).
Άλλες ξεχωριστές στιγμές
Άλλες ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν το χορευτικό στο οποίο συμμετείχαν 11 γυναίκες ντυμένες ως βραβεία (έργο του Κίκου Λανίτη, αποτυπώνοντας έτσι τη σημαντικότητα και την ουσία των βραβείων αυτών, και δίνοντας έμφαση στη σκεπτόμενη γυναίκα του χθες, του σήμερα, του πάντα. Επίσης, αμέσως μετά το πέρας της βράβευσης ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά εμφανίσθηκε η αγαπημένη Πένυ Μπαλτατζή, ερμηνεύοντας το «Εξωτικό χαρμάνι», με μια υπέροχη χορευτική πινελιά και με διάθεση για πάρτι σε σουίνγκ ρυθμούς.


Λίγο πριν από το τέλος των βραβείων και πριν από τις τιμητικές βραβεύσεις, η Τζίνα Φωτεινοπούλου ερμήνευσε τραγούδια από Χατζιδάκι και άλλα κλασικά κομμάτια, με θέμα τη γυναίκα! Μια αισθαντική παρουσία, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την προβολή της ιδιόχειρης αφιέρωσης του Σάκη Ρουβά που ήταν οι στίχοι του τραγουδιού «Της θάλασσας νανούρισμα», το οποίο και ερμήνευσε, αφιερώνοντάς το σε όλες τις γυναίκες τις Κύπρου. Το κοινό τον αποθέωσε χειροκροτώντας παρατεταμένα.
Άλλες σημαντικές πτυχές
Σημειώνεται πως από το κόκκινο χαλί πέρασαν άτομα από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο, όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις για τη σημασία του θεσμού που επιβραβεύει τις Κύπριες γυναίκες. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και το concept της εκδήλωσης είχε ο μοναδικός Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος ετοίμασε ένα υπερθέαμα. Το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν, με σειρά εμφάνισης, η Όλγα Βενετσιάνου, η Πένυ Μπαλτατζή από τους Penny & The Swingin Cats και η σοπράνο της λυρικής σκηνής της Ελλάδας Τζίνα Φωτεινοπούλου.


Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που φέτος ανήλθαν στις €12.375, δόθηκαν στην κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και η οποία θα τα διαθέσει στον κοινωνικό σκοπό που θα επιλέξει η ίδια. Σημειώνεται, τέλος, πως μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε το Madame Figaro Awards After Party «Μαστίχωμα the VIP concept» στο State by ΟCCHIO.
Οι νικήτριες
Ηθοποιός: Άλκηστις Παυλίδου.
Fashion Designer: Αφροδίτη Χατζηρακλέους.
Επαγγελματίας-Επιχειρηματίας: Κλέλια Βασιλείου.
Ερμηνεύτρια: Αλέξια Βασιλείου.
Dove Aθλήτρια: Άννα Ραμόνα Παπαϊωάννου.
Δημιουργός: Ντάινα Παπαδάκη.
Επιστήμονας-Ακαδημαϊκός: Κυπρούλα Χριστοδούλου.
ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά: Αναστασία Παπαδοπούλου.
Τιμητικό Βραβείο «Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή: Άννα Γεωργίου.
Τιμητικό Βραβείο Editors’ Choice: Δρ Γιόλα Μάρκου.
Τιμητικό Βραβείο Αριστίνδην Άνδρας της Χρονιάς: Κύπρος Νικολαΐδης, Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής.
Τιμητικό Βραβείο Συνολικής Προσφοράς: Κλαίρη Αγγελίδου.
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ: SHISEIDO
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTY LINE, BOSCH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, KERASTASE, ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ SECRETS
ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: HILTON CYPRUS
OΔΗΓΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: BMW
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: GLORIA JEANS COFFEES, SKINOS MASTIHA, FOLLI FOLLIE, LANDAS COLOUR, FOOD2IMPRESS CATERING
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Eυχαριστίες: Στον Δήμο Στροβόλου για τη φιλοξενία
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
1. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο senior make-up artist Μάικ Ορφανίδης των καταστημάτων Beauty line, μαζί με την ομάδα του, με προϊόντα Diego Dalla Palma.
2. Το hair styling επιμελήθηκε η Haute Coiffure Fran?aise Kύπρου με προϊόντα Kerastase.
3. Τη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε το Minimal Flowers.