Ειδήσεις

Οικογενειακή τραγωδία στην Ορόκλινη

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ
Νέα οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ορόκλινη συγκλονίζει από χθες το παγκύπριο. Σαρανταενάχρονος από την Αίγυπτο, νυμφευμένος με 36χρονη Ουγγαρέζα, από το απόγευμα της Παρασκευής κρατούσε όμηρο το 16μηνο παιδί του και απειλούσε να το σκοτώσει. Η ομηρεία έληξε μεν καλώς για το βρέφος, αλλά με άδοξο τέλος, αφού ο Αιγύπτιος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, γύρω στις 6 χθες το πρωί.
Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, ανέφερε ότι «χθες (προχθές) λίγο μετά τις 7 το απόγευμα καταγγέλθηκε από 36χρονη Ευρωπαία πολίτη ότι ο σύζυγός της κρατούσε όμηρο το 16 μηνών παιδί της στο διαμέρισμά τους στην Ορόκλινη. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι άρχισαν διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο, ηλικίας 41 χρόνων από την Αίγυπτο, ο οποίος κρατούσε όμηρο το παιδί για αρκετές ώρες. Η Αστυνομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου ο 41χρονος να αφήσει το παιδί ελεύθερο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, ο Αιγύπτιος προέβαινε σε διάφορες ενέργειες που έθεταν σε άμεσο κίνδυνο το παιδί, δηλαδή είχε ανάψει φωτιές, είχε ανοίξει την παροχή υγραερίου στην κουζίνα και έριξε βόμβες μολότοφ εντός του διαμερίσματος».
Το χρονικό
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, «ο Αιγύπτιος γνωστοποίησε στην Αστυνομία ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί. Η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαβούλευσης με τον άνδρα, αποδείχθηκε σωτήρια για το παιδί, αφού ο 41χρονος είχε προλάβει να το μαχαιρώσει προκαλώντας του τραύμα στην αριστερή γνάθο μήκους 10 εκατοστών και βάθους 3 εκατοστών. Ο Αιγύπτιος πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και βρήκε ακαριαίο τον θάνατο. Η Αστυνομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να λήξει το επεισόδιο χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία, ωστόσο ο δράστης ήταν διατεθειμένος να σκοτώσει ακόμα και το παιδί του», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαρίου, αποφεύγοντας να αποκαλύψει οτιδήποτε άλλο σχετικά με το επεισόδιο.


Κληθείς δε να αναφέρει ποιος έδωσε τις οδηγίες για τις ενέργειες της Αστυνομίας, δεν θέλησε και πάλι να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και επανέλαβε ότι «η Αστυνομία εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να λήξει αυτό το περιστατικό χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή και η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν σωτήρια για το παιδί». Ερωτηθείς για τον Αιγύπτιο, είπε πως «γίνονται έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας μέσω της Ιντερπόλ για να διαπιστώσουμε λεπτομέρειες για το θύμα».
Άλλες πληροφορίες
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάντως, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Αιγύπτιος έριχνε εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, απειλούσε ότι θα σκοτώσει το αγοράκι και ζητούσε επίμονα να μιλήσει με τη σύζυγό του. Ο 41χρονος είχε ανοίξει επίσης την παροχή υγραερίου της κουζίνας και απειλούσε ότι θα ανατίναζε το διαμέρισμα, ενώ οι αστυνομικοί προτού τον πυροβολήσουν έριξαν εναντίον του πλαστικές σφαίρες.
Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, το οποίο θα σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Σημειώνεται πως ο Αιγύπτιος είναι άνεργος και βρίσκεται στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων νυμφεύθηκε την 36χρονη και απέκτησαν το 16 μηνών σήμερα αγοράκι. Ο 41χρονος έκανε αίτηση για να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στην Κύπρο αλλά απορρίφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας. Ανακρινόμενη από την Αστυνομία, η 36χρονη συμβία του φέρεται να ανέφερε πως ήθελε να χωρίσει από τον Αιγύπτιο σύζυγό της, ωστόσο αυτός δεν συμφωνούσε με τον χωρισμό.
Νοσηλεύεται στο Μακάρειο το παιδάκι
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το παιδί, συνοδευόμενο από τη μητέρα του από την Ουγγαρία, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ακολούθως το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και κρατήθηκε για νοσηλεία, με την κατάστασή του να κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς εκτός κινδύνου. Το παιδάκι φέρει τραύμα στην αριστερή γνάθο μήκους 10 και βάθους 3 εκατοστών και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.