Ενέργεια

Η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Κύπρο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ EDUARD SHARMAZANOV
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αρμενίας Eduard Sharmazanov, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, συναντήθηκε στις 22 Μαΐου με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Armenpress, οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των διμερών στρατιωτικών-πολιτικών συμφωνιών.


Συνεργασία που απολαμβάνουν σήμερα Ελλάδα και Αρμενία. Ο Sharmazanov αξιολόγησε θετικά το γεγονός ότι οι Αξιωματούχοι των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο Eduard Sharmazanov δήλωσε ότι τα θέματα ασφάλειας αποτελούν προτεραιότητα τόσο για την Αρμενία όσο και για την Ελλάδα. Αποκαλώντας την Τουρκία ως πραγματική απειλή για την Κύπρο, σημείωσε: «Η Τουρκία αρνείται όχι μόνο τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά διατηρεί και την Αρμενία σε παράνομο αποκλεισμό για 23 χρόνια και κατέλαβε το ένα τρίτο της Κύπρου».


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου καταδίκασε επίσης το Αζερμπαϊτζάν για την επιθετικότητα που εξαπέλυσε εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις αρχές Απριλίου και πρόσθεσε ότι η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα που υποστήριζε ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια εκείνων ημερών. Με τη σειρά του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε τη σημασία της στενής και αδελφικής συνεργασίας Αρμενίας Ελλάδας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας για την ανακοίνωση που εγκρίθηκε ομόφωνα στις 24 Μαρτίου 2015, καταδικάζοντας την Ελληνική Γενοκτονία στην Οθωμανική Τουρκία. Υπογράμμισε επίσης ότι η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα πρέπει να επιλυθεί μόνο με ειρηνικά μέσα.