Ενέργεια

Κανονικά προχωρεί η νέα Ε.Φ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ
Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία της υγειονομικής εξέτασης, των νέων οπλιτών που θα προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, αυτή η εξέταση θα καταδείξει κατά πόσον οι υποψήφιοι συμβασιούχοι οπλίτες ανήκουν στη σωματική κατηγορία Ι1 και Ι2, όπως είχαν δηλώσει στο στάδιο της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους. «Αυτό εξετάζεται από τους γιατρούς της Εθνικής Φρουράς, κατά πόσον δηλαδή είναι όντως της σωματικής κατηγορίας Ι1 και Ι2, όπως θα έπρεπε να είναι.


Η εξέταση για όσους διαμένουν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου γίνεται στο ΚΕΝ Λάρνακας, για τους διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού γίνεται στο ΚΕΝ Λεμεσού, για τους διαμένοντες στην Πάφο γίνεται στο ΚΕΝ Πάφου και για όσους διαμένουν στη Λευκωσία, η εξέταση γίνεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στο στρατόπεδο BMH», είπε ο Υπουργός.
Το επόμενο βήμα
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνέχισε ο κ. Φωκαΐδης, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσει στην κατάταξη σε σειρά επιτυχίας όλων των υποψηφίων με μοναδικό, αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο τον βαθμό απολυτηρίου του κάθε υποψηφίου.


«Όσοι πληρούν όλα τα απαιτούμενα προσόντα θα λάβουν σειρά κατάταξης με μοναδικό κριτήριο, επαναλαμβάνω, τον βαθμό του απολυτηρίου», είπε. Το πτυχίο του πανεπιστημίου και το μεταπτυχιακό, συνέχισε, «θα επιμετρήσουν στο δεύτερο στάδιο ανάμεσα σε εκείνους που θα προσληφθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στα διάφορα Όπλα, Σώματα ή Υπηρεσίες».
Προσφορές
Υπάρχουν μέσα στο Σχέδιο Κινήτρων σημαντικότατες προσφορές για μείωση διδάκτρων από όλα τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια του τόπου μας, όπως και από κολέγια και Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που φθάνουν μέχρι και την κατά 50% μείωση των διδάκτρων.


Είναι επίσης η δωρεάν διακίνηση, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπάρχουν πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης που έχουν προσφέρει ιδιωτικοί οργανισμοί, υπάρχει το Σχέδιο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το Σχέδιο Υποτροφιών. Πέραν από τα πτυχία, σημείωσε, υπάρχει το Σχέδιο Επαγγελματικής Κατάρτισης, που ο στρατός έχει ανάγκη σε θέσεις τεχνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι συγκολλητές ή οι τεχνίτες.


Σε άλλους κλάδους όπου υπάρχει ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού, είτε Πολιτικών Μηχανικών για το Μηχανικό του στρατού, είτε τεχνικών για το Τεχνικό, είτε για το Ναυτικό, είτε για την Αεροπορία όπου υπάρχουν εξειδικευμένες θέσεις, τα πτυχία θα αποτελέσουν κριτήριο για να τοποθετηθεί κάποιος, τότε ναι, και αυτό θα γίνει με αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός. «Μιλάμε για μια νέα εποχή για τον στρατό, μακριά από παλαιά στερεότυπα», επισήμανε ο κ. Φωκαΐδης.
Απάντηση στη «Σημερινή»
Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της «Σημερινής» το οποίο αναφερόταν σε περιορισμό της αριθμητικής δύναμης των καταδρομέων με το νέο σχέδιο της Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας απέστειλε επιστολή προς την εφημερίδα μας, στην οποία, χωρίς να παραθέτει συγκεκριμένους αριθμούς, αναφέρει:


«Σε σχέση με σημερινό (χθεσινό) δημοσίευμά σας με τίτλο «Επιδρομή αποψίλωσης στα ΛΟΚ», θα θέλαμε να σας αναφέρουμε το εξής, Ουδέν αναληθέστερον! Όχι απλώς δεν αποψιλώνονται οι Δυνάμεις Καταδρομών αλλά, αντιθέτως, με το σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς ενισχύονται και αναβαθμίζονται, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά».