Ειδήσεις

Θάνατος Κύπριας στις γαλλικές Άλπεις

Η αγάπη της για την αναρρίχηση τής κόστισε τη ζωή
Η 30χρονη Άρτεμη Παπαμιχαήλ, στην προσπάθειά της να απασφαλίσει τον ιμάντα ασφαλείας, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό από ύψος 400 μέτρων

Φρικτό θάνατο βρήκε η 30χρονη Κύπρια Άρτεμη Παπαμιχαήλ, από τη Λάρνακα, η οποία πλήρωσε ακριβά την αγάπη της για την αναρρίχηση. Το τραγικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, στις Γαλλικές Άλπεις, στο φημισμένο Jumeaux du Brevent. Η άτυχη γυναίκα ζούσε στα Χανιά της Κρήτης, όπου σπούδαζε, και μετέβη στις Γαλλικές Άλπεις για διακοπές με φίλους.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έμπειρη αναρριχήτρια, στην προσπάθειά της να απασφαλίσει τον ιμάντα ασφαλείας με τον οποίο ήταν δεμένη, έχασε τη ισορροπία της, γλίστρησε και έπεσε στο κενό από ύψος 400 μέτρα! Έντρομοι οι φίλοι της παρακολούθησαν τη «βουτιά θανάτου» της άτυχης Άρτεμης. Στο σημείο έσπευσαν διασωστικές ομάδες και λίγο αργότερα εντόπισαν τη σορό της άτυχης Κύπριας. Ο θάνατος της 30χρονης ήταν ακαριαίος. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος αναμένεται να εξακριβωθούν μέσα από την έρευνα που διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές.
Σε επαφή με τους οικείους
Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε το θανατηφόρο ορειβατικό δυστύχημα, που «συνέβη στις Γαλλικές Άλπεις», προχθές, «με θύμα νεαρή Κύπρια». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι ήλθε σε επαφή με τους οικείους του θύματος και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού.


«Σεβόμενο την επιθυμία της οικογένειας», το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «δεν θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις επί του θέματος». Μιλώντας χθες βράδυ τηλεφωνικώς στο «Σίγμα», ο Διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων Όμηρος Μαυρομμάτης ανέφερε ότι «η πρεσβεία είναι ενήμερη στο Παρίσι, όπως και το Υπουργείο, και καταβάλλουμε προσπάθειες να βοηθήσουμε και την οικογένεια στον επαναπατρισμό της σορού. Από πλευράς μας, πέραν της επικοινωνίας βεβαίως με την οικογένεια του θύματος, προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία».