Ειδήσεις

Ποσότητα ρεκόρ τα 156 κιλά κοκαΐνης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον 44χρονου αλλοδαπού προσώπου έχει εξασφαλίσει η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού των 156 κιλών κοκαΐνης, ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, προσθέτοντας ότι, ανάλογα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που θα συλλέξουν, θα προχωρήσουν στην έκδοση είτε ευρωπαϊκού είτε διεθνούς εντάλματος.


Ο Ανδρέας Αγγελίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο 44χρονος αλλοδαπός βρισκόταν από την αρχή στο εξωτερικό και έχουν στοιχεία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Επεσήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε στην Κύπρο, σημειώνοντας πως υπάρχει μια σημαντική αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια όσον αφορά τις ποσότητες κατάσχεσης.


Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 2012 κατασχέθηκαν επτά κιλά κοκαΐνης, τρία κιλά το 2013, 31 κιλά το 2014, 106 κιλά το 2015 και το 2016 - περιλαμβανομένων των 156 κιλών, η ποσότητα κατάσχεσης έφτασε τα 296 κιλά κοκαΐνης. «Για πρώτη φορά έχει κατασχεθεί μια τέτοια ποσότητα και έχουμε σε οκτώ μήνες 296 κιλά κοκαΐνης», σημείωσε.