Τρέμε υπόκοσμε! Έφτασε το τέλος σου!...

Η ευνομία και η ευταξία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας. Το Σώμα αυτό διαθέτει αξιόλογους, εύορκους και ικανότατους αξιωματούχους και στελέχη. Λογικά έπρεπε να είχαμε μιαν από τις καλύτερες Αστυνομίες. Φαίνεται πως δεν έχουμε και η εξήγηση είναι απλή στην τραγικότητά της:


Δεν την αφήνουν να λειτουργήσει ο άθλιος κομματικός παρεμβατισμός, η κομματική και η εκάστοτε κυβερνητική ευνοιοκρατία, η ανικανοκρατία, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός και οι ασίγαστες παρεμβάσεις πολλών.


Ακόμα μόλις πρόσφατα ο Αρχηγός του Σώματος, σε δηλώσεις του στη «Σ», καυτηρίασε και κατήγγειλε αυτές τις διαχρονικές και ασταμάτητες κομματικές, κυβερνητικές και άλλες παρεμβάσεις στην Αστυνομία για να βολευτούν ημέτεροι και, κατά κανόνα, οι... αξιότεροι των αχρήστων.
Ανέκαθεν, η Αστυνομία υποφέρει από διεφθαρμένα στελέχη. Παλαιότερα είχε γίνει πολύς λόγος για «τα σάπια μήλα» στο Σώμα που αρμόδιος Υπουργός και ο τότε Αρχηγός του Σώματος είχαν διαβεβαιώσει πως θα πετούσαν εκτός της Αστυνομίας.
Ουδέν προφανώς πέτυχαν. Τελευταία πάλι γίνεται λόγος για τη διαφθορά στο Σώμα, με αφορμή και εγκληματικές ενέργειες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του αδίστακτου και ανεξέλεγκτου πια υπόκοσμου. Αλλά... μην ανησυχείτε!


Προχθές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε επίορκους αστυνομικού και στον υπόκοσμο. Παράλληλα, εξέφρασε αποφασιστικότητα για τη λήψη μέτρων, ώστε οι ελάχιστοι στο Αστυνομικό Σώμα να μη μειώνουν τη σημαντική δράση των πολλών.


«Είναι κρίμα», δήλωσε, «να ντροπιάζεται ένα Σώμα που έχει να επιδείξει τόσες επιτυχίες και να δημιουργούνται εσφαλμένες εικόνες σε βάρος των εντίμων αστυνομικών, από τη μειοψηφία των διεφθαρμένων».
Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή των κομμάτων, στη θέσπιση νομοθεσιών για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ξεκάθαρη προειδοποίηση έστειλε και στον υπόκοσμο, καλώντας τον να συνειδητοποιήσει ότι «φθάνει το τέλος του». Τρέμετε, λοιπόν, διεφθαρμένοι και παράνομοι, διότι «έφτασε το τέλος σας»!


Μετά τις θερινές διακοπές ο Ν. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που να οδηγούν «στο τέλος του υπόκοσμου». Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Ρωτάμε ευθέως τον Πρόεδρο: Πόσες εκατοντάδες ο ΔΗΣΥ βόλεψε στην Αστυνομία, κατά τη 10ετή διακυβέρνηση Κληρίδη;


Πόσες άλλες εκατοντάδες βόλεψε στη Δημ. Υπηρεσία; Ο Πρόεδρος κυβερνά εδώ και τριάμισι χρόνια. Πόσοι βολεύτηκαν από τον ΔΗΣΥ; Πολλοί! Σε όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε πρέφα ότι υπάρχει διαφθορά στην Αστυνομία; Δεν αμφισβητούμε ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός και ο Αρχηγός καταβάλλουν προσπάθειες για πάταξη της διαφθοράς.
Από την άλλη, ο Ν. Αναστασιάδης δεν γνώριζε ότι η Κύπρος είναι μοιρασμένη από τον υπόκοσμο σε τρία φέουδα; Τώρα... ξύπνησε; Εδώ και οι πέτρες, πόσω μάλλον Αστυνομία, δικηγόροι, δικαστές και πολίτες, γνωρίζουν ποιοι είναι οι νονοί της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Λευκωσίας και σε ποιες έκνομες δραστηριότητες και εγκληματικές ενέργειες προβαίνουν.


Να αντιληφθούμε ότι ο Πρόεδρος θα τους καλέσει στη σύσκεψη, θα τους προειδοποιήσει και θα τους υποδείξει να μετατραπούν σε ευυπόληπτους πολίτες; Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος, για πολλοστή φορά, αξιοποιεί δύο μέγιστα διαχρονικά προβλήματα του τόπου για καθαρά δικούς του επικοινωνιακούς σκοπούς.
Εδώ και 48 ώρες, οι σχετικές δηλώσεις του είναι πρώτη είδηση στο ασφυκτικά ελεγχόμενο ΡΙΚ. Να το πούμε ξεκάθαρα: Η διαφθορά και η παρανομία, όπως και ο υπόκοσμος, που έχει βαθύτατες ρίζες, δυστυχώς, στον τόπο, δεν αντιμετωπίζονται με κωμικά επικοινωνιακά τερτίπια και ευχερείς δηλώσεις προς δημιουργία εντυπώσεων σε αφελείς.


Πατάσσονται με νομοθετικά και άλλα μέτρα, που έπρεπε πριν από χρόνια να θεσπιστούν και να υλοποιηθούν αποφασιστικά. Όχι με ανέξοδες προειδοποιήσεις και δήθεν θυμούς, που και οι διεφθαρμένοι και οι παράνομοι ακούνε βερεσέ και χαμογελούν ειρωνικά.