«Η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη της λύσης…»

Η διαβουκόληση του λαού με κουτόχορτο είναι άθλημα στο οποίο διακρίνεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Έτσι, δεν περνά ημέρα χωρίς να επιχειρείται αδίστακτα να παραπλανηθούν οι πολίτες όσον αφορά τις συνομιλίες. Δίπλα από τον ανεκδιήγητο και ασυγκράτητο Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, τον μαθητευόμενο μάγο Έιντε, που δεν έμεινε ανοησία που δεν την ξεφούρνισε, έχουμε και τους κυβερνητικούς ινστρούχτορες. Προσέξτε τι δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο κατά τα άλλα συμπαθής Κυβ. Εκπρόσωπος με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Μπάιντεν, στο παλάτι του σουλτάνου Ερντογάν.


«Η εκτίμηση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν είναι ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη, τα οποία θα προκύψουν για την ίδια μέσα από τη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα. Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού, πολλά οφέλη στον ενεργειακό τομέα δεν μπορούν καν να διερευνηθούν για την ίδια. Το σχόλιο του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον κ. Μπάιντεν ήταν ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει. Του επισήμανε ότι, στο πλαίσιο των έξι συναντήσεων που ακολουθούν, θα ξεκαθαρίσουν πολλές θέσεις και προθέσεις και κατά πόσον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει. Ο Τζο Μπάιντεν μετέφερε τη θέση της Λευκωσίας στο θέμα των εγγυήσεων, προσθέτοντας ότι αποτελεί και δική του εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να βρεθεί εκείνος ο Μηχανισμός στο συγκεκριμένο θέμα που να προσφέρει ασφάλεια στο σύνολο του κυπριακού λαού».


Ώστε, λοιπόν, η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη που θα έχει από τη λύση του Κυπριακού. Ποιος περιπαίζει ποιον; Με απλά λόγια: Ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση Αναστασιάδη θέλουν να καταλάβουμε ότι, εδώ και 42 χρόνια η Τουρκία ήταν τόσο βλαξ, τόσο ηλίθια και τόσο αχάμπαρη, ώστε χρειάστηκε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος για να της εξηγήσει πόσα πολλά οφέλη θα έχει από την επίλυση του Κυπριακού. Ακόμα χειρότερα: Ο σουλτάνος, από το 2002 που βρίσκεται στην εξουσία, δεν... κατάλαβε, ο καημένος, τα οφέλη που θα έχει η χώρα του από τη λύση του Κυπριακού και μόλις τώρα αντιλήφθηκε πόσα πολλά έχασε όλα αυτά τα χρόνια... Τι να σχολιάσει κανείς; Τον αφόρητο εμπαιγμό εκ μέρους του Μπάιντεν που, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον σουλτάνο, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Τουρκίας; Και ότι οι ΗΠΑ συναινούν στην εισβολή του Αττίλα στη Συρία;


Ή να ασχοληθούμε με την αναπαραγωγή και επαύξηση του εμπαιγμού από τον Ν. Αναστασιάδη, που φέρεται να είπε στον φίλο του, Μπάιντεν, ότι «τα ψέματα τέλειωσαν»; Τρέμε, σουλτάνε, τον θυμό του Κύπριου Προέδρου! Είναι εμφανές ακόμα και στους πλέον άσχετους ότι ο Μπάιντεν ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε ούτε και διανοήθηκε να υποβάλει οτιδήποτε στον σουλτάνο, την ώρα που οι ΗΠΑ τον έχουν, δυστυχώς, ακόμα ανάγκη στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μπορεί κάτι να μετέφερε στον σουλτάνο. Αλλά διερωτώμεθα: Είναι ποτέ δυνατόν η Τουρκία να μη γνωρίζει τα εθνικά συμφέροντά της και να ανέμενε από τον Μπάιντεν να της τα υποδείξει; Όχι, βέβαια. Η Τουρκία εδώ και 42 χρόνια, από την επομένη της πρώτης φάσης της εισβολής (22-27 Ιουλίου, όπως μαρτυρεί ο Σίσκο), είχε θέσει θέμα - προσέξτε - δύο κρατών και διζωνικής στην Κύπρο.


Η Τουρκία γνωρίζει άριστα τα συμφέροντά της και άριστα τα εξυπηρετεί σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χιλιάδες φορές οι Τούρκοι βροντοφώναξαν τους στόχους και τις θέσεις τους εναντίον του κυπριακού Ελληνισμού. Οι ηγεσίες μας, τυφλές, κωφές, μωρές, πολιτικά εγκληματούσες και αμαθείς, δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν την επερχόμενη τουρκοκρατία. Σε σημείο που ο Ν. Αναστασιάδης να... κατανοεί (άκουσον! άκουσον!) τη βούληση του σουλτάνου για λύση. Μα ο σουλτάνος είναι ξεκάθαρος: Απαιτεί και αξιώνει λύση που να τουρκοποιεί και να ισλαμοποιεί την Κύπρο και τον Ελληνισμό. Ο σουλτάνος ξέρει τα οφέλη από την τουρκοφρενή διζωνική. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταλαβαίνει πού οδηγεί η τουρκογενής διζωνική;