Ιδιαίτερη σημασία στην Κύπρο από Σκλαβενίτη

...μετά την εξαγορά Μαρινόπουλου
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ CARREFOUR ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Σε νέα εταιρεία, η οποία θα πάρει χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ, θα μεταβιβαστεί το 100% του Ομίλου Μαρινόπουλος, που περνά εξ ολοκλήρου στην κυριότητα του Σκλαβενίτη. Με αυτή την κίνηση οριστικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων εβδομάδων για την εξαγορά Μαρινόπουλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει κούρεμα κατά 50% στις απαιτήσεις άνω των 100.000 ευρώ που έχουν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος, ενώ όσοι έχουν απαιτήσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα αποπληρωθούν πλήρως. Στο ακέραιο θα αποπληρωθούν επίσης το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι απαιτήσεις των οποίων φτάνουν τα 49,1 εκ. και 51,7 εκ. αντίστοιχα.
Η συμφωνία επικυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς. Η Alpha και η Εθνική αποτελούν τους βασικότερους πιστωτές στο νέο χρηματοδοτικό σχήμα, που θα δανειοδοτήσει με φρέσκο χρήμα 360 εκατομμύρια τη νέα εταιρεία που θα συσταθεί και στην οποία θα μεταβιβαστεί ο Όμιλος Μαρινόπουλου. Από τα 360 εκ. τα 40 θα αξιοποιηθούν ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν η νέα εταιρεία που θα αλλάξει ριζικά μορφή.
Προίκα η Κύπρος
Οι εργασίες της Μαρινόπουλος στην Κύπρο μέσω των καταστημάτων Carrefour χαρακτηρίζονται προίκα για τον Σκλαβενίτη, αφού σε αντίθεση με τις εργασίες του Ομίλου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια τα οικονομικά αποτελέσματα της θυγατρικής Chris Cash and Carry είναι θετικά και επιπλέον η κυπριακή οικονομία έχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες στην Κύπρο, οι οποίες θα υποστηριχθούν από τον νέο ιδιοκτήτη.