Ενέργεια

Ενάντια στην ισλαμομοποίηση των κατεχομένων η τ/κ πλατφόρμα

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ
Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου Τ/κ μαζεύτηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, μπροστά στη «βουλή» των κατεχομένων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία να ισλαμοποιήσει την τ/κ κοινωνία. Συγκεκριμένα, η τ/κ πλατφόρμα «Απορρίπτουμε» εξέφρασε την αντίθεσή της για την απόφαση της κατοχικής «κυβέρνησης», που αναμένεται να ανακοινωθεί από το «συνταγματικό δικαστήριο» επί της «νομοθεσίας» για την ίδρυση και λειτουργία «γραφείου» συντονισμού για θέματα αθλητισμού και νεολαίας του τουρκικού υπουργείου νεολαίας και αθλητισμού στα κατεχόμενα.


Ο ένθερμος υποστηρικτής της πλατφόρμας και «βουλευτής» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ζεκί Τσελέρ δήλωσε πως, ο αγώνας γίνεται για ένα «λαμπρό μέλλον. Οι νέοι έχουν πολλά να πουν», είπε, προσθέτοντας πως, ακόμα κι αν το εν λόγω «γραφείο» συντονισμού ανοίξει, δεν θα επιτρέψουν τη λειτουργία του. «Η 'βουλή' θα μετανιώσει που δεν έλαβε υπ' όψιν της τη νεολαία» είπε.


Σε δηλώσεις του επίσης στο Associated Press, ο Τσελέρ εξήγησε πως η επιτροπή θα έχει επικεφαλής έναν Τούρκο υπήκοο, ο οποίος θα διοριστεί από την τουρκική κυβέρνηση και θα αφορά «αποκλειστικά τη θρησκεία, με σχετικές οδηγίες για το Κοράνι, τα οθωμανικά έθιμα και την αραβική γλώσσα. «Οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο κοσμικοί, πιστεύουμε ότι εμείς επιλέξαμε πώς να πιστεύουμε και δεν χρειάζεται κάποιον να μας διδάξει πώς», κατέληξε