Δικαιωνόμαστε σε όλα...

H «Σημερινή» είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, ότι η λεγόμενη κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία αποτελεί παραπλάνηση. Τόνισε ότι η διαδικασία βρίσκεται κάτω από την αιγίδα, την καθοδήγηση και την υπαγόρευση δυτικών κέντρων αποφάσεων και της Άγκυρας. Η λύση δεν θα είναι κυπριακή. Θα είναι ξενόφερτη. Η εκτίμησή μας επιβεβαιώνεται σήμερα, με τη δήλωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Μόσχα μιλά για υπαγορευμένες από τους Δυτικούς εντατικοποιημένες συνομιλίες, με στόχο την επιβολή λύσης, το συντομότερο δυνατόν, με κάθε τίμημα.


Η «Σημερινή» είχε προηγηθεί στην εκτίμηση ότι οδεύουμε προς νέο Μπούργκενστοκ. Ήλθε και μας επιβεβαίωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.


Η «Σημερινή» είχε προειδοποιήσει ότι η λύση δεν θα είναι διζωνική με τους Τουρκοκυπρίους, αλλά διζωνική με την Τουρκία. Όπως αποκάλυψε η ανάλυση του τουρκολόγου Νίκου Μούδουρου, η Τουρκία προχωρεί σε ευρείας κλίμακας ενσωμάτωση των κατεχομένων και παράλληλη εκμηδένιση του τουρκοκυπριακού στοιχείου, ώστε να καταστεί, είτε με λύση είτε χωρίς λύση, ο πραγματικός διαχειριστής της κατάστασης.


Η «Σημερινή» είχε αποκαλύψει προ ετών ότι ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα, με τη συνεχιζόμενη επιμονή της Τουρκίας να θεωρεί «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία και τη συνεχιζόμενη άρνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς, να αποδεχθεί στη συμπερίληψη οποιασδήποτε συμφωνίας, πρόνοια, η οποία να θεωρεί διασφαλισμένη τη συνέχιση ύπαρξης του κυπριακού κράτους.


Η «Σημερινή» είχε προηγηθεί, προεξοφλώντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε προσυμφωνήσει με τον Ακιντζί την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και πως, παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα αποδεχόταν τριμερή εφόσον διαπιστώνετο πρόοδος, τελικά θα κατασκευάζετο πρόοδος και θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη χωρίς να προηγηθεί πρόοδος. Έτσι και έγινε.


Θα μείνουμε έως εδώ. Δεν διεκδικούμε ρόλο μάντη, και πολύ περισσότερο δεν επιθυμούμε να είμαστε Επιμηθείς. Πάντοτε προηγούμαστε των γεγονότων και είμαστε Προμηθείς. Και όσο η ηγεσία επιμένει να κωφεύει και να μην ακούει και να προβληματίζεται, τόσο πιο βαθιά στο τέλμα θα εισέρχεται.


Η λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι λύση τουρκικών προδιαγραφών. Δεν πρόκειται να αντέξει πέραν της «Μεταβατικής Περιόδου» και δεν θα έχει περισσότερο χρόνο ζωής από τη μακαρίτισσα τη Ζυρίχη. Θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάος, νομικών, πολιτικών και άλλων διαφορών, θα υπάρξουν τόσες υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς από τα συμφωνηθέντα, θα προκύψουν τόσες αμφισημίες και διαφορετικές ερμηνείες και θα προκληθούν τόσες προκλητικές παρεμβάσεις της Άγκυρας, ώστε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η λύση θα καταρρεύσει και ο κυπριακός Ελληνισμός θα παραμείνει, χωρίς την ασπίδα του κράτους και χωρίς καμία βοήθεια, εκτεθειμένος στην τουρκική επεκτατική βουλιμία.


Η Τουρκία δεν χρειάζεται τις εγγυήσεις για να παρέμβει. Καλύτερη εγγύηση αποτελεί η διζωνική λύση. Θα έχει ως δόρυ ένα αμιγές τουρκικό κράτος, το δεύτερο τουρκικό κράτος στον κόσμο, από το οποίο θα εξορμά για τις περαιτέρω διεισδύσεις και κατακτητικούς σχεδιασμούς της στην περιοχή.


Όσοι αναλάβουν να στηρίξουν αυτή την προοπτική, εν ονόματι ψευδεπίγραφων επιχρυσώσεων, αναλαμβάνουν και την ιστορική ευθύνη της πρόκλησης του οριστικού τέλους του κυπριακού Ελληνισμού, στη γη των πατέρων του...