Ξένοι και ντόπιοι Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες...

Ο κυπριακός Ελληνισμός, εορτάζων σήμερα την επέτειο της γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλει να συνειδητοποιήσει μία εφιαλτική πραγματικότητα. Ότι το κράτος, το οποίο διαφύλαξε την αξιοπρέπεια, την ελληνικότητα και απέβη η ασπίδα της επιβίωσής του σε αυτήν τη γη, έχει μονάχα τρεις μήνες ζωής. Σύμφωνα με το καθορισθέν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον κατοχικό ηγέτη και τον ξένο παράγοντα, χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του χρόνου και εφόσον υπάρξει λύση, η Κυπριακή Δημοκρατία διαλύεται και στη θέση της δημιουργείται κράτος-έκτρωμα.


Σήμερα, λοιπόν, και προ του μέγιστου κινδύνου να βιώσουμε τη διάλυση του κυπριακού κράτους, ο κάθε Κύπριος πατριώτης οφείλει να ξυπνήσει από τον λήθαργο, να ανασκουμπωθεί και να προετοιμαστεί για ένα νέο, βροντερό «όχι» στην επιβεβαίωση της τουρκικής θέσης πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα και πως δεν υπάρχει στον κόσμο κράτος με το όνομα Κύπρος.


Σήμερα, οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από κάθε προηγούμενη φορά. Κινδυνεύουμε να καταστούμε τραγικοί μάρτυρες της διάλυσης της κρατικής μας οντότητας και να τεθούμε, οριστικά και αμετάκλητα, υπό την πλήρη κηδεμονία της Τουρκίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε, ουκ ολίγες φορές, ένα βήμα πριν από τον εφιάλτη της εξαφάνισης. Επιβίωσε το 1963 από το τουρκικό πραξικόπημα, διασώθηκε το 1974 από τον όλεθρο του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, διέφυγε από τις Συμπληγάδες, τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες του σχεδίου Ανάν, άντεξε 56 χρόνια τις επιβουλές, τις συνωμοσίες, τη βαρβαρότητα, την τουρκική κατοχή και επιβίωσε. Επιβίωσε, χάρη στους αγώνες, στις θυσίες και στο αίμα του λαού της. Των Ελλήνων Κυπρίων.


Σήμερα, όμως, η κατάσταση και τα δεδομένα είναι απείρως επικινδυνότερα. Η οικονομική αφαίμαξη του λαού, η κόπωση, η χυδαία προπαγάνδα πως με τη λύση τα οικονομικά δεινά θα εκλείψουν και η Κύπρος θα καταστεί Γη της Επαγγελίας, η αφόρητη προπαγάνδα που ασκούν οι κυβερνώντες, η κινδυνολογία που αναπτύσσουν οι διαχειριζόμενοι και συνδιαχειριζόμενοι το εθνικό θέμα, δημιουργούν ζοφερά δεδομένα.


Σήμερα, οι ασκούντες εξουσία και οι συνοδοιπόροι τους επιθυμούν, διακαώς, μεθοδεύουν και προωθούν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιδιώκουν τη ρεβάνς του 2004, και πλέον οι θέλοντες τη διάλυση του κυπριακού κράτους δεν βρίσκονται μόνο εκτός πυλών. Ευρίσκονται εντός πυλών και αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.


Καλούμε τον λαό σε εγρήγορση, κινητοποίηση, συνειδητοποίηση χρέους και συνειδητοποίηση της τελείας καταστροφής που θα επιφέρει η διάλυση του κυπριακού κράτους. Η λύση διάλυσης θα φέρει όλεθρο. Το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η μετατροπή του κυπριακού Ελληνισμού σε κοινότητα, η πλήρης κατάληψη από την Τουρκία και η τουρκοποίηση.


Ο κυπριακός Ελληνισμός καλείται σήμερα να υπερασπιστεί το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και των επερχόμενων γενεών. Η διατήρηση και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά τη σωτηρία μας. Η διζωνική με την Τουρκία, συνιστά την καταστροφή μας...