Άλλα έλεγαν στον λαό, άλλα ψιθύριζαν στο αφτί του Ακιντζί...

Στις 14 Νοεμβρίου 2016, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωνε στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ:
«Για να πάμε σε μία διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις πρέπει να είμαστε στο παρά πέντε της λύσης. Πρέπει, για παράδειγμα, στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, που είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει μίας τέτοιας διάσκεψης, να υπάρχει τουλάχιστον κοινή επιδίωξη από τις δύο πλευρές. Εάν πάμε σε μία διάσκεψη χωρίς να υπάρχει εκείνη η αναγκαία υποδομή, ακόμα και στο συγκεκριμένο θέμα, εγκυμονούν σοβαρότατοι κίνδυνοι για μη θετική κατάληξη, κάτι που θα επηρεάσει την όλη διαδικασία.


Είναι για αυτό τον λόγο που πρέπει να υπάρξει συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος Να εξηγήσω, όμως, κάτι, γιατί ενδεχομένως εδώ να υπάρχει λανθασμένη εντύπωση, εάν όλα πάνε καλά στην Ελβετία και υπάρξει κατάληξη στο εδαφικό, δεν σημαίνει ότι η διεθνής διάσκεψη θα γίνει αμέσως μετά. Θα μεσολαβήσει ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν συζητήσεις όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, αλλά και για να κλείσουν περισσότερα θέματα στα τέσσερα θέματα».
Μέσα από τη δήλωση αυτή, καταγράφεται όλη η παραπλάνηση, η υποχώρηση και η ανώμαλη αναδίπλωση της Κυβέρνησης. Οι αυτοσχεδιασμοί της στιγμής και η απουσία σταθερής πολιτικής.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, εφόσον δεν βρισκόμασταν σε ακτίνα συμφωνίας. Τελικά αποδέχθηκε, όχι διεθνή διάσκεψη, αλλά πενταμερή. Και όχι μόνο πενταμερή, αλλά αποδέχθηκε την πραγματοποίηση πενταμερούς με ανοικτά όλα σχεδόν τα θέματα:


Εκ περιτροπής προεδρία, συμμετοχή των δύο πλευρών στη λήψη αποφάσεων, περιουσιακό, εδαφικό, η μεταχείριση Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων, οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες, οι αρμοδιότητες των πολιτειών, η τροποποίηση του συντάγματος, η δικαστική εξουσία, ο μηχανισμός αδιεξόδου, η οικονομία, θέματα Ε.Ε.
Πρόκειται για σωρεία θεμάτων, τα οποία παραμένουν ανοικτά. Τελικά όχι μόνο δεν υπάρχει ακτίνα συμφωνίας, αλλά απέχουμε έτη φωτός από την ακτίνα συμφωνίας.
Ο κ. Χριστοδουλίδης παραπλανούσε.
Δεύτερο: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε πως σε μία διεθνή διάσκεψη θα έπρεπε να υπάρξει «κοινή επιδίωξη» των δύο πλευρών, στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Τέτοια «κοινή επιδίωξη» δεν υπήρξε. Η τουρκική πλευρά επιμένει σε διατήρηση εγγυήσεων και στρατευμάτων, ενώ η ελληνική πλευρά ζητεί κατάργηση των εγγυήσεων και παραμονή ποσοστού 25% των τουρκικών στρατευμάτων.
Και πάλιν ο κ. Χριστοδουλίδης παραπλανούσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως ακόμη και να υπάρξει κατάληξη στο εδαφικό (που δεν υπήρξε τελικά), δεν θα πραγματοποιείτο διεθνής διάσκεψη. Τελικά πραγματοποιήθηκε.
Είναι απίστευτη, πρωτοφανής και εγκληματική, η παραπλάνηση η οποία επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση εις βάρος της νοημοσύνης του κυπριακού λαού. Άλλα έλεγαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να χαϊδέψουν τα αφτιά των Ελληνοκυπρίων και διαφορετικά έπρατταν.
Ο καθένας μπορεί να έχει από τώρα εικόνα της λύσης-διάλυσης που θα δώσουν στο εθνικό πρόβλημα...