Ο πρόεδρος Παυλόπουλος απαντά στον ασυγκράτητο Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει, λέγει, τους εταίρους μας για τις συνομιλίες στη Γενεύη. Μα, χρειάζονται ενημέρωση; Δεν ήταν παρόντες στις διαπραγματεύσεις; Δεν προσκλήθηκαν; Όχι βέβαια, και αυτό είναι ένα ακόμα ολέθριο επίτευγμα της δήθεν σωτήριας στρατηγικής του Ν. Αναστασιάδη. Στο τραγικό δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους. Κυρίως παραχώρησε περιφανή νίκη στην Τουρκία που εδώ και μια 50ετία απαιτούσε πενταμερή. Αντί ο Ν. Αναστασιάδης να παραδεχτεί ότι, χωρίς νηφαλιότητα, αποδέχτηκε την πενταμερή που όλοι οι προκάτοχοί του ορθά απέρριπταν, για 35 ημέρες ΨΕΥΔΟΤΑΝ αδίστακτα και ξεδιάντροπα ισχυριζόμενος ότι στη Γενεύη θα ήταν παρόντα και τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία.


Μέγα ψεύδος! Η μεν Κυπριακή Δημοκρατία ήταν και είναι απούσα και από τη Γενεύη και από το Mont Pelerin. Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε στο περιθώριο, διότι έτσι αξίωσε η Τουρκία. Όσον αφορά τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ, αυτά πού χάθηκαν; Η Ρωσία γιατί ήταν απούσα; Η Γαλλία; Η Κίνα; Διότι αυτό αξίωσαν οι Εγγλέζοι, οι ΗΠΑ και η Τουρκία και ο ρέκτης Αναστασιάδης συναίνεσε. Τι να πει, λοιπόν, στους εταίρους μας; Ότι, τάχα, επιδιώκει λύση, όπως δήλωσε προχθές, που να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο; Ότι θα είναι συμβατή με τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες της ΕΕ; Ότι θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες που αποτελούν το πανίσχυρο θεμέλιο της Ευρώπης; Ότι η επιδιωκόμενη λύση δεν θα είναι ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντιευρωπαϊκή; Ότι το πιθανό τ/κ συνιστών κρατίδιο δεν θα είναι ο Δούρειος Ίππος της κατοχικής Τουρκίας για να εκβιάζει την ΕΕ;


Ό,τι και να πει ο Ν. Αναστασιάδης στους εταίρους μας θα είναι χοντρά και καραμπινάτα ψεύδη. Η τουρκοφρενής διζωνική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο. Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον προσγειώνει στην πραγματικότητα και τον προειδοποιεί. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40χρονα από τον θάνατο του Μακάριου, είπε:


«Το ευρωπαϊκό μαζί με το διεθνές δίκαιο επιβάλλει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την επίλυση του Κυπριακού, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και του πυρήνα της ΕΕ, πρέπει οπωσδήποτε να μην παρουσιάζει οποιανδήποτε συνομοσπονδιακή μορφή. Συνομοσπονδιακό κράτος θα βρεθεί αμέσως εκτός ΕΕ. Ένα κράτος μπορεί να είναι το πολύ ομοσπονδιακό, όπως είναι η γερμανική ομοσπονδία. Το κράτος πρέπει να έχει μία και ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και ενιαία ιθαγένεια και πλήρη κυριαρχία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να έχει υπολελειμμένη κυριαρχία, επειδή εάν έχει υπολελειμμένη δεν μπορεί να εφαρμόσει το σύνολο του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο του εδάφους του, που σημαίνει ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της ΕΕ και είτε θα πρέπει να γίνει αλλαγή του ευρωπαϊκού δικαίου για να γίνει δεκτό ένα τέτοιο μόρφωμα, ή θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ».


Αφού υπογράμμισε ότι δεν είναι νοητό να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής, ούτε οιαδήποτε εγγύηση τρίτου, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει το προηγούμενο της επίλυσης του γερμανικού προβλήματος και της ενοποίησης των δύο Γερμανιών μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Επεσήμανε ότι για τη Γερμανία απαιτείτο ανάκτηση της πλήρους κυριαρχίας και το γεγονός ότι έπρεπε να φύγει και ο τελευταίος σοβιετικός στρατιώτης από εκεί, που έγινε το 1994, και μόνο τότε η Γερμανία κατέστη στο σύνολο της πλήρες μέλος της ΕΕ.


Διατυπώνοντας τη θέση ότι πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα το γερμανικό προηγούμενο, είπε πως εάν δεν ακολουθηθεί, «παραβιάζουμε το ευρωπαϊκό δίκαιο και δημιουργούμε ένα αρνητικό προηγούμενο. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αν η Ελλάδα και η Κύπρος αποδεχθούν υπολελειμμένη κυριαρχία, το όποιο κράτος της ΕΕ θα μπορεί να αμφισβητήσει το όποιο άλλο, να εισβάλει και μετά να αποχωρήσει και επικαλούμενο το προηγούμενο να αφήσει μερικά στρατεύματα και να θέλει να εγγυάται τους όποιους υπηκόους διατείνεται ότι υπάρχουν. Ποιος έχει δικαίωμα να δεχθεί κάτι τέτοιο;», διερωτήθηκε και τόνισε ότι «ως Ελληνισμός, ως Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουμε το δικαίωμα να αποδεχθούμε λύση με στρατεύματα κατοχής, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη». Ο Ν. Αναστασιάδης άκουσε τις προειδοποιήσεις Παυλόπουλου; Αμφιβάλλουμε...