Αποτοξινωθείτε από το ψέμα και απέλθετε...

Ο Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προχθές στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα κάλεσε να σοβαρευτούν! «Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε», είπε. Εξ ιδίων κρίνει. Διότι απώλεσε πλέον κάθε σοβαρότητα, έλαβε διαζύγιο από την αλήθεια και αποφάσισε να συμβιώσει με την παραπλάνηση, το ψεύδος και τη βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.


Χρειάζεται να σοβαρευθείτε, επιτέλους, Πρόεδρε. Αλλά, πέραν της σοβαρότητας, επιβάλλεται να αποτοξινωθείτε από το ψέμα και, επιτέλους, να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας και να απευθυνθείτε με καθαρές κουβέντες στον λαό. Δυστυχώς, έχετε ψευσθεί και αποδεσμευθεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της διαχείρισης του Κυπριακού. Υφηρπάσατε την ψήφο του λαού με ψευδείς παραστάσεις και σήμερα ισχυρίζεστε ότι ο λαός σάς έχει εξουσιοδοτήσει να διαχειριστείτε το εθνικό πρόβλημα. Παραπλανάτε.
* Έχετε δεσμευθεί, με το προεκλογικό πρόγραμμα συνεργασίας με το ΔΗΚΟ, ότι θα ακολουθούσατε πολιτική, η οποία θα ηύξανε το κόστος στην Τουρκία. Και αποενοχοποιήσατε την Τουρκία.
* Έχετε δεσμευθεί ότι διεθνής διάσκεψη θα συγκροτηθεί, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν σε ακτίνα συμφωνίας. Και σήμερα δέχεστε διάσκεψη με ορθάνοικτα όλα τα κεφάλαια.
* Έχετε δεσμευθεί ότι δεν θα ορισθεί ημερομηνία διεθνούς διάσκεψης, εφόσον δεν καταθέσει χάρτη η τουρκική πλευρά. Και χωρίς κατάθεση τουρκικού χάρτη στο εδαφικό, μεταβαίνετε στη Γενεύη.
* Έχετε επανειλημμένα δηλώσει πως δεν αποδέχεστε πενταμερή διάσκεψη, αλλά μόνο πολυμερή. Και, τελικά, δεχθήκατε να υπογράψετε ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών, για σύγκληση πενταμερούς.
* Έχετε επιχειρήσει να διαστρεβλώσετε το πνεύμα της ανακοίνωσης των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας πότε για τετραμερή και πότε για εξαμερή, και μόλις προχθές παραδεχθήκατε ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής.
* Έχετε δεσμευθεί, ενώπιον των Μορφιτών, ότι η επιστροφή της Μόρφου αποτελεί κόκκινη γραμμή. Και στη συνέντευξή σας στον «Πολίτη» δηλώσατε πως δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
* Έχετε δεσμευθεί ότι δεν θα αποδεχθείτε τουρκικές εγγυήσεις. Και σήμερα επαναφέρετε την Τουρκία σε ρόλο εγγυήτριας δύναμης, μαζί με άλλα κράτη και οργανισμούς.
* Έχετε δεσμευθεί για αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, και σήμερα αποδέχεστε όπως το 25% των Τούρκων στρατιωτών παραμείνουν στην Κύπρο και μετά τη λύση.
* Έχετε δεσμευθεί να επιτύχετε επιστροφή της Αμμοχώστου, στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Και σήμερα έχετε αποδεχθεί όπως, θέμα Αμμοχώστου, συζητηθεί στο πλαίσιο της εδαφικής πτυχής.
* Έχετε δεσμευθεί ότι δεν θα αποδεχθείτε επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ή παραπλήσιου σχεδίου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και σήμερα συζητείτε σχέδιο χειρότερο και από εκείνο του 2004.
* Έχετε δεσμευθεί όπως το Εθνικό Συμβούλιο ετοιμάσει πλαίσιο λύσης, το οποίο θα κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αντί πανεθνικού σχεδίου λύσης, προχωρήσατε σε συνομολόγηση με τον Έρογλου, του γνωστού εκτρωματικού κοινού ανακοινωθέντος.
Δεν είναι μόνο αυτά, Πρόεδρε, για τα οποία έχετε δεσμευθεί, και εν συνεχεία αποδεσμευθεί. Είναι και πολλά άλλα, τα οποία θα σας υπενθυμίσουμε πολύ σύντομα.
Για όλες αυτές τις αναιρέσεις, τις αποδεσμεύσεις, τις ομαλές και ανώμαλες αναδιπλώσεις σας, τις παραχωρήσεις σας προς τον εχθρό, οφείλετε να δώσετε λόγο προς τον λαό.
Έχετε συνεχώς υψωμένη λευκή σημαία, Πρόεδρε Αναστασιάδη. Έχετε καταστεί ουραγός του Ακιντζί και θαυμαστής του Ερντογάν. Δεν διεκδικείτε. Παραδίδεστε. Και δεν διαπραγματεύεστε. Παραχωρείτε.
Ο λαός, η σημερινή γενεά και η γενεά που έρχεται, θα πληρώσει βαρύτατο κόστος για όσα σήμερα πράττετε.
Οφείλετε να απέλθετε, προτού υποβάλετε σε μεγαλύτερες τραγωδίες τον κυπριακό Ελληνισμό.
Είναι η μόνη εθνική υπηρεσία, την οποία μπορείτε να προσφέρετε.
Διότι κινδυνεύετε, από Μοιραίος να καταστείτε Καταστροφέας...