Θυμήθηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία, οι εκθεμελιωτές της!

Μετά τα ολέθρια θαλασσώματά του στο δείπνο της παράδοσης, και αντιλαμβανόμενος πλήρως την εκθεμελίωση της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία ο ίδιος επεχείρησε, αρνούμενος να απαιτήσει συμπερίληψη της στα μέρη που θα συμμετείχαν στην πενταμερή, ξεκίνησε εκστρατεία διόρθωσης του λάθους.


Δεν γνωρίζουμε, εάν αντελήφθη, έστω και αργά, τον επί τετραετία χλευασμό του κυπριακού κράτους από τον ίδιο και τις ομοούσιες πολιτικές δυνάμεις, και την πλήρη εξαφάνισή του, αλλά το βέβαιο είναι πως σε κάποια στιγμή, έστω και πέραν της δωδεκάτης, ο Νίκος Αναστασιάδης έσπευσε ασθμαίνοντας να στηριχθεί στην ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προσέφυγε σε συνταγματολόγους, ψέλλιζε καθημερινά την ύπαρξη του κυπριακού κράτους και κατέφυγε σε όλα, προκειμένου να διορθώσει τα ολέθρια λάθη του.


Αλλά σήμερα έχει στο οπλοστάσιό του την Κυπριακή Δημοκρατία και μπορεί να προσφεύγει σε συνταγματικές γνωματεύσεις και να στηρίζει την υπόθεσή του. Τον ερωτούμε: Αύριο, με τη λύση που διαπραγματεύεται και η οποία διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, πού θα προσφεύγει;


Αύριο, όταν τη λύση θα οδηγήσει σε κατάρρευση το εκτρωματικό διζωνικό κράτος, οι εκατοντάδες αμφισημίες, οι πολιτικές και νομικές συγκρούσεις και τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, πού θα στηριχθεί; Πού θα στηριχθεί ο κυπριακός Ελληνισμός; Κυπριακό κράτος δεν θα υπάρχει. Τίποτε δεν θα μπορεί να πράξει ως Πρόεδρος, χωρίς την έγκριση του Τουρκοκυπρίου Συμπροέδρου. Ούτε καν συνταγματολόγους θα μπορεί να προσλαμβάνει.
Ποιος θα σώσει, αύριο, τον κυπριακό Ελληνισμό, χωρίς κράτος;
Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος τον διαδεχθεί θα αποτελεί γλάστρα. Τίποτε δεν θα μπορεί να πράττει, χωρίς τη συναίνεση του Ακιντζί ή του οποιουδήποτε άλλου Συμπροέδρου. Μουκτάρης θα είναι ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος της ομόσπονδης Κύπρου.
Τώρα σπεύδει ο Αναστασιάδης να επικαλεστεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Το κράτος το οποίο χλεύασε, αποκαλώντας το «Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία» την οποία πρέπει να ξεχάσουμε. Το κράτος το οποίο οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν ποτέ να είναι μισό ελληνικό. Αύριο που θα έχουν κράτος μιξ, πού θα προστρέχουν για σωτηρία;


Επί διακυβερνήσεως Νίκου Αναστασιάδη και με τα δεκανίκια ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ έχει εκδηλωθεί η μεγαλύτερη επίθεση και επεχειρήθη το μεγαλύτερο και πιο ανεπανόρθωτο πλήγμα, κατά της ύπαρξης και του κύρους, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εφάρμοσαν διζωνική, προτού υπογράψουν τη διζωνική.


Αναβάθμισαν το ψευδοκράτος, αναβάθμισαν τον κατοχικό ηγέτη σε συμπρόεδρο, του άνοιξαν τις πόρτες του Λευκού Οίκου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών. Τον περιέφεραν ως συμπρόεδρο στο Νταβός. Ξεπούλησαν κρατικό πλούτο. Τι άλλο απέμεινε για να εκθεμελιώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να προετοιμάσουν τον λαό για τη διζωνική λύση;
Τώρα, όλοι αυτοί οι εκθεμελιωτές της Κυπριακής Δημοκρατίας τρέχουν σε συνταγματολόγους, για να στηρίξουν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλά, όταν την καταργούσαν και τη χλεύαζαν, πού είχαν τον νουν τους; Και αύριο, όταν θα την καταργήσουν και επίσημα με την υπογραφή τους, πού θα προσφεύγει ο κυπριακός Ελληνισμός για σωτηρία;