Παραπολιτικά

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδελφοποίηση... με την Τουρκία
Ξέρετε τι μου θύμισε η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη «να τα μαζέψει» μετά τη δήλωσή του περί «αδελφής» και «μητέρας Ελλάδας» κατά την τριμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλ Σίσι; Μου θύμισε το γνωστό ανέκδοτο με τον γελωτοποιό, που χούφτωσε τα οπίσθια του βασιλιά και όταν ο βασιλιάς τού έβαλε τις φωνές, εκείνος του είπε «με συγχωρείτε, μεγαλειότατε, νόμιζα ότι ήταν... η μεγαλειοτάτη». Όταν ο Πρόεδρος εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς τις συμμετέχουσες χώρες, είπε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο και στη φίλη Αίγυπτο και στην αδελφή Ελλάδα... ή μητέρα Ελλάδα».


Και μπροστά στο αμήχανο χαμόγελο του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος θεώρησε καλό να δώσει την εξής εξήγηση: «Αν έλεγα "στη μητέρα Ελλάδα", θα παρεξηγούμουν από όσους επικαλούνται τη μητέρα Τουρκία. Και επειδή θέλουμε ανεξαρτησία, απεξάρτηση, θέλω να τηρώ τα θέσμια και τα θέσμια είναι η αδελφική σχέση Κύπρου, είτε με την Ελλάδα είτε με την Τουρκία αλλά και σεβασμό στην Κυπριακή Δημοκρατία». Πάλι κατάφερε να εξισώσει την Ελλάδα με την Τουρκία ο Νίκαρος. Και από πάνω να μας... αδελφοποιήσει κιόλας με τον Ερντογάν. «Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είν’ αδέρφια δίδυμα», λέει το ηρωικό άσμα της Μαρινέλλας. Ε, τώρα αλλάζει αυτό. Γίνεται: «Ρωμιοσύνη... Τουρκοσύνη, είν’ αδέρφια δίδυμα»!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Και προεκλογική... Black Friday!

Ήρθε, έστω και καθυστερημένα, και στην Κύπρο η αμερικανικής επινόησης περίφημη Black Friday (η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου), κατά την οποία πολλά καταστήματα προσφέρουν «τρελές» εκπτώσεις. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι έξω από τα μαγαζιά, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες για να ορμήσουν και να προλάβουν τις καλύτερες προσφορές. Προσπαθήστε τώρα να φανταστείτε μιαν ανάλογη κατάσταση και στις... προεδρικές μας εκλογές. Ένα... Black Friday «τρελών» προσφορών από τους υποψηφίους. Το κάθε μαγαζί (εκλογικό επιτελείο) βγάζει σε προσφορές όλο ...


Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.