Παραπολιτικά

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

ΦΟΙΒΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ
ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ 6%
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ VOICE ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΙΚΟΛΑ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕΞΙ, ΕΙΜΑΙ CUTE
ΟΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του και στη στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου προχώρησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, πρώην επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό και πρώην στέλεχος του Νίκου Ρολάνδη στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης. Στην ουσία, ο κ. Μαυροβουνιώτης πείσθηκε ότι, σε περίπτωση εκλογής του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτός και τα μέλη του Συνδέσμου θα αποζημιωθούν για την επένδυση που έκαναν στα αξιόγραφα των κυπριακών τραπεζών.


Πάντως, με βάση προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μαυροβουνιώτη, ο ίδιος θα λάμβανε ποσοστό 6% στις εκλογές, άρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρέπει να πείσθηκε ότι, με τη στήριξή του, κλειδώνει 100% την παρουσία του στον Β’ Γύρο των Προεδρικών. Πληροφορίες που φέρουν και τον Κύπριο αοιδό, Στέλιο Ιωακείμ, που έφθασε στον τελικό, αλλά τελικά δεν κέρδισε το Voice, να ανακοινώνει τη στήριξή του στον Νικόλα Παπαδόπουλο, κρίνονται από την στήλη ως αξιούθκια της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντίνου.
ΣΥΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΕΠΑΤΤΙΣΑ
Την ίδια ώρα, με τα κόμματα τα βάζει ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), μετά την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής Οικονομικών να απορρίψει την αποδέσμευση του κονδυλίου των €25 εκ. για το Ταμείο Αλληλεγγύης. Κάνει λόγο για πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων, κυρίως, για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως αναφέρεται.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι κουρεμένοι καταθέτες είδαν την πρόταση για την ενεργοποίηση και αρχική προικοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης εκ μέρους της Κυβέρνησης, με συγκρατημένη αισιοδοξία, ως προοπτική σταδιακής ανάκτησης των κόπων που υφαρπάχθηκαν το 2013 από τους αποταμιευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους. «Ο ΣΥΚΑΛΑ, ο σύνδεσμος που εκφράζει τους κουρεμένους καταθέτες της πάλαι ποτέ κραταιάς και κρατικής Λαϊκής Τράπεζας, χαιρέτισε την ως άνω ενέργεια, όχι γιατί μας ικανοποιούσε το μέγεθος του ευτελούς αυτού ποσού, αλλά ως ένα αρχικό μικρό βήμα, μια αρχική μικρή ελπίδα, που θα έπαιρνε, με τη συμβολή όλων, Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τις ανάλογες διαστάσεις που απαιτούνταν για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος», επισημαίνεται.


Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «εκεί που αναμέναμε, μέσα από έναν υπεύθυνο και παραγωγικό διάλογο και συνεννόηση, ότι θα εγκρινόταν το ως άνω κονδύλι, με έκπληξη είδαμε να καταψηφίζεται από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να χαθεί». Σύμφωνα με πληροφορίες του Τρολ στην Επικαιρότητα, ο Νίκαρος, διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ, χάιδευε με ικανοποίηση τον σκύλο του, Φριντ, πίνοντας ουίσκι.
Ο ΣΕΞΙ ΝΙΚΑΡΟΣ
Λίστα με τους «πιο σέξι ηγέτες του κόσμου» κατάρτισε η εταιρία δημοσίων σχέσεων JD and Kate Industries, η οποία διατηρεί την ιστοσελίδα hottestheadsofstate.com. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ένας από τους νεότερους επικεφαλής κράτους και, κατά γενική ομολογία, ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες γενικώς. Στη δεύτερη θέση η 37χρονη Νεοζηλανδή Πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν, που εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματός της μόλις επτά εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου - τις οποίες και κέρδισε. Μόλις στην έκτη θέση της λίστας βρίσκουμε τον Εμανουέλ Μακρόν, στην εντέκατη θέση, μεταξύ συνολικά 199 υποψηφίων, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην 26η θέση βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος, αν και βρίσκεται στη λίστα, θα μπορούσε, κανείς, βλέποντάς την, να πει ότι αδικήθηκε, καθώς πήρε μόλις την 185η θέση. Αν δει κανείς τους πιο πάνω, θα καταλάβει τι εννοούμε! Στη θέση 197, πάλι ένας Έλληνας πολιτικός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τελευταίος στη λίστα (199η θέση) βρίσκεται ο... κατά τα άλλα πολυσυζητημένος ανά το παγκόσμιο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με το... χαρακτηριστικό κούρεμα. Πληροφορίες που φέρουν Ρωσίδα δημοσιογράφο να ρωτά τον Νίκαρο, γιατί δεν ψηφίστηκε ως too cute ηγέτης, λαμβάνοντας απάντηση you are too curious, κρίνονται ως αξιούθκια της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.
Η ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ
Πράματα και θάματα αποκαλύπτει στην ειδική έκθεση η οποία και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Ελεγκτής, σχετικά με Στρατιωτικό Ακόλουθο στη Ρωσία. Σύμφωνα με την έκθεση, σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, από το 2012 μέχρι το 2016, έλαβε το ποσό των €101.375 για ιατρικά έξοδα τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του. Όπως αναφέρει η έκθεση, σε διάστημα 10 ετών, έλαβε συνολικά 8 ημέρες αναρρωτικής άδειας μόνο και δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που να χρήζει συστηματικής ιατρικής παρακολούθησης και ουδέποτε είχε παραπεμφθεί ή ζήτησε να παρουσιασθεί σε ιατροσυμβούλιο για λόγους υγείας.


“Για σκοπούς ελέγχου των επιμέρους εξόδων ιατρικής περίθαλψης τού υπό αναφορά Στρατιωτικού Ακόλουθου, καθώς και των υπολοίπων δικαιούχων της οικογένειάς του, επιλέγηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ενταλμάτων πληρωμής, που αφορούν στη χρονική περίοδο Αύγουστος 2015 μέχρις Ιούλιος 2016. Το σύνολο του δείγματος ελέγχου ανήλθε στις €38.257, εκ των οποίων ποσό €20.513 αφορούσε τον ΑΚΑΜ, €11.298 τη γυναίκα του και €6.446 το παιδί του". Ακόμα λίγο, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος θα ζητούσε να του πληρώσουμε και season ticket, για να βλέπει τα ματς της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Έλεος!